About: Odhad složení jatečně upraveného těla prasat a zmasilost boku     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Do sledování bylo zařazeno celkem 40 prasat mateřských plemen z testace výkrmnosti a jatečné hodnoty. Jatečný rozbor provedený na celém souboru byl zaměřen na stanovení podílu významných partií z celého jatečného těla. U boku s kostí byla dále uskutečněna jako referenční metoda detailní anatomická disekce (RM). Zmasilost boku byla dále odhadnuta pomocí regresní rovnice (RE) a plošných podílů svalstva na řezech za 8. a 12. žebrem (A8, A12). Podíly svaloviny v boku dle uvedených metod byly 57,02, 56,49, 47,51 resp. 52,60 % pro RM, RE, A8 resp. A12. Odpovídající korelační koeficienty mezi podíly svaloviny v boku stanovené použitými metodami se pohybovaly v rozmezí r = 0,39 až 0,81.
  • Do sledování bylo zařazeno celkem 40 prasat mateřských plemen z testace výkrmnosti a jatečné hodnoty. Jatečný rozbor provedený na celém souboru byl zaměřen na stanovení podílu významných partií z celého jatečného těla. U boku s kostí byla dále uskutečněna jako referenční metoda detailní anatomická disekce (RM). Zmasilost boku byla dále odhadnuta pomocí regresní rovnice (RE) a plošných podílů svalstva na řezech za 8. a 12. žebrem (A8, A12). Podíly svaloviny v boku dle uvedených metod byly 57,02, 56,49, 47,51 resp. 52,60 % pro RM, RE, A8 resp. A12. Odpovídající korelační koeficienty mezi podíly svaloviny v boku stanovené použitými metodami se pohybovaly v rozmezí r = 0,39 až 0,81. (cs)
  • Totally 40 pigs of dam breeds tested on fattening performance and carcass value traits were included in the analysis. Carcasses of all animals were analyzed with the aim to determine proportions of main carcass cuts. A detail anatomic dissection of belly was carried out as a reference method (RM). Meat yield of belly was also estimated using a regression equation (RE) and on the basis of muscle areas measured at 8th (A8) and 12th (A12) ribs. Estimated meat yields were 57.02, 56.49, 47.51 and 52.60 % for RM, RE, A8 and A12, respectively. Correlation coefficients between meat yields in belly calculated by different methods ranged from 0.39 and 0.81. (en)
Title
  • Odhad složení jatečně upraveného těla prasat a zmasilost boku
  • Odhad složení jatečně upraveného těla prasat a zmasilost boku (cs)
  • Estimation of carcass composition and meat yield of belly (en)
skos:prefLabel
  • Odhad složení jatečně upraveného těla prasat a zmasilost boku
  • Odhad složení jatečně upraveného těla prasat a zmasilost boku (cs)
  • Estimation of carcass composition and meat yield of belly (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/04:#0000659!RIV08-MZE-00027014
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 245-249
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701403)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 577527
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/04:#0000659
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; carcass; lean proportion; belly (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [33BD268CE09A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků studentů DSP
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vališ, Libor
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
https://schema.org/isbn
  • 80-7040-677-1
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software