Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The antimicrobial activity of C2 ? C18 fatty acids against two strains of Escherichia coli was determined in vitro in anaerobic cultures grown on glucose. Antimicrobial activity was expressed as IC50 (a concentration at which only 50% of the initial glucose in cultures was utilized). Utilization of glucose was inhibited by caprylic acid (IC50 ranged from 0.30 to 0.85 mg/ml) and capric acid (IC50 from 1.25 to 2.03 mg/ml). No inhibition of glucose utilization was produced with other fatty acid, but not that of caprylic acid. Antimicrobial activity of caprylic and capric acid decreased when bacteria were grown in the presence of straw particles or repeatedly subcultured in medium containing these compounds at low concentrations. Counts of viable bacteria determined by plating technique after 30min incubation with caprylic acid at 1 mg/ml decreased below 102/ml. Corresponding reduction in cultures treated with capric acid was 1.09 and 7.16 log 10 colony forming units/ml. (en)
- Byl sledován účinek mastných kyselin C2 ? C18 na dva kmeny Escherichia coli. Účinek byl vyjádřen jako IC50 (koncentrace, při které došlo k utilizaci poloviny glukózy, přítomné v médiu). Utilizace glukózy byla inhibována kyselinou kaprylovou (IC50 se pohybovala v rozmezí od 0,30 do 0,85 mg/ml) a kyselinou kaprinovou (IC50 od 1,25 do 2,03 mg/ml). U ostatních mastných kyselin nebyla pozorována inhibice utilizace glukózy. Přídavkem vápníku v nadbytku množství se rušil inhibiční účinek kyseliny kaprinové. Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové i kaprinové se snížil během růstu bakterií v přítomnosti částic slámy nebo při opakované kultivaci bakterií v médiu, obsahujícím subinhibiční koncentraci kyselin. Výsledky průkazu živých bakterií kultivací a počítáním bakteriálních kolonií na tuhém médiu po 30 min. inkubaci s kyselinou kaprylovou nebo kaprinovou o koncentraci 1 mg/ml potvrdily, že kyselina kaprylová a v menší míře I kyselina kaprinová mají signifikantní antimikrobiální účinek.
|
Title
| - Susceptibility of two strains of Escherichia coli to fatty acids (en)
- Antimikrobiální účinek mastných kyselin dva kmeny Eschrichia coli
- Antimikrobiální účinek mastných kyselin dva kmeny Eschrichia coli (cs)
|
skos:prefLabel
| - Susceptibility of two strains of Escherichia coli to fatty acids (en)
- Antimikrobiální účinek mastných kyselin dva kmeny Eschrichia coli
- Antimikrobiální účinek mastných kyselin dva kmeny Eschrichia coli (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/03:00006790!RIV/2004/GA0/M02004/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/03:00006790
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - antimicrobial activity;fatty acids;Escherichia coli (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník vědeckých prací z mezinárodní konference studentů DSP výživa a dietetika zvířat A WORKSHOPU PHARE, RERA, Zelená Laguna Vliv výživy na kvalitu a obsah složek v mléce
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Marounek, Milan
- Skřivanová, Eva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
|
https://schema.org/isbn
| |