About: Pracovní jednotka meziřádkového kypřiče     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pracovní jednotka kypřiče je vhodná pro meziřádkové kypření polních plodin, a to především cukrovky, zeleniny, kukuřice, řepky a dalších rostlin s roztečí řádků od 0,3 m do 0,75 m. Novost a originalita pracovní jednotky spočívá ve tvaru, sledu a uspořádání pracovních nástrojů do sestav vytvářejících vhodnou strukturu povrchu půdy a půdního profilu pro optimální pohyb srážkové vody ke kořenům rostlin. Vytvořená hrubá struktura půdy a akumulační prostor pro vodu v blízkosti kořenů rostlin zvyšuje zadržení srážkové vody, zpomaluje její povrchový odtok a omezuje vodní erozi. Meziřádková kultivace společně s aplikací kapalných hnojiv zvyšuje efektivnost hnojení a stabilitu výnosů pěstovaných plodin v jednotlivých letech. Pracovní jednotka je navržena tak, že je možné snadno a rychle měnit pracovní nástroje a sestavovat je do potřebných sestav podle pěstované plodiny, půdních podmínek a technologického cíle, za jakým je prováděna aktuální kultivace.
  • Pracovní jednotka kypřiče je vhodná pro meziřádkové kypření polních plodin, a to především cukrovky, zeleniny, kukuřice, řepky a dalších rostlin s roztečí řádků od 0,3 m do 0,75 m. Novost a originalita pracovní jednotky spočívá ve tvaru, sledu a uspořádání pracovních nástrojů do sestav vytvářejících vhodnou strukturu povrchu půdy a půdního profilu pro optimální pohyb srážkové vody ke kořenům rostlin. Vytvořená hrubá struktura půdy a akumulační prostor pro vodu v blízkosti kořenů rostlin zvyšuje zadržení srážkové vody, zpomaluje její povrchový odtok a omezuje vodní erozi. Meziřádková kultivace společně s aplikací kapalných hnojiv zvyšuje efektivnost hnojení a stabilitu výnosů pěstovaných plodin v jednotlivých letech. Pracovní jednotka je navržena tak, že je možné snadno a rychle měnit pracovní nástroje a sestavovat je do potřebných sestav podle pěstované plodiny, půdních podmínek a technologického cíle, za jakým je prováděna aktuální kultivace. (cs)
  • Working unit of cultivator is suitable for interrow loosening field crops, particularly sugar beet, vegetables, corn, rape and other plant lines with spacing of 0.3 m to 0.75 m. The novelty and originality of the working unit is in the shape, arrangement and sequence of working tools creating suitable structure of the soil surface and soil profile for optimal movement of rainwater to the roots of plants. Created gross soil structure and storage space for water near plant roots increases the retention of rainwater, slowing down its surface runoff and reduce water erosion. The interrow cultivation together with the application of liquid fertilizers increases the efficiency and stability of crops yields each year. The working unit is designed so that it is possible to easily and quickly change work tools and assemble them into useful assemblies by crops, soil conditions and technological objectives for which the actual cultivation is performed (en)
Title
  • Pracovní jednotka meziřádkového kypřiče
  • Pracovní jednotka meziřádkového kypřiče (cs)
  • Working unit of interrow cultivator (en)
skos:prefLabel
  • Pracovní jednotka meziřádkového kypřiče
  • Pracovní jednotka meziřádkového kypřiče (cs)
  • Working unit of interrow cultivator (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/14:00003140!RIV15-TA0-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA02021392)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 27213
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 38427
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/14:00003140
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • interrow cultivation; soil structure; reduce erosion (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A52540294839]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Růžek, Pavel
  • Šedek, A.
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software