Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The study concerns the possibility of juice extraction from seven wild strains of kamchatian honeysuckle and the sensory analysis of the fruit and juice. The senzory evaluation comprised four parameters evaluated in fruit (bitterness, sweet-sour balance, odor, overall pleasantness) and six parameters evaluated in juice (bitterness, sweet-sour balance, odor, overall pleasantness, color and viscosity). Beside the sensory analyses, radical scavenging capacity in both, fruit and juice, was evaluated using DPPH stable radical method. (en)
- V této studii byla hodnocena možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského formou odšťavnění u souboru sedmi planých ekotypů zimolezu původem z Kamčatské a Sachalinské oblasti a rozdíly v senzorickém hodnocení v závislosti na ekotypu a změny senzorického profilu po zpracování. Senzorická analýza byla provedena jako hodnocení s použitím stupnic. Byly hodnoceny čtyři parametry u plodů (hořkost, vyváženost sladkokyselé chuti, vůně, celková chuť, pevnost ovoce na tlak a pevnost ovoce při utržení) a šest parametrů u šťáv (hořkost, vyváženost sladkokyselé chuti, vůně, celková chuť, barva a hustota). Kromě senzorických zkoušek byly u surových plodů a šťáv stanoveny hodnoty antioxidační aktivity s využitím metody DPPH.
- V této studii byla hodnocena možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského formou odšťavnění u souboru sedmi planých ekotypů zimolezu původem z Kamčatské a Sachalinské oblasti a rozdíly v senzorickém hodnocení v závislosti na ekotypu a změny senzorického profilu po zpracování. Senzorická analýza byla provedena jako hodnocení s použitím stupnic. Byly hodnoceny čtyři parametry u plodů (hořkost, vyváženost sladkokyselé chuti, vůně, celková chuť, pevnost ovoce na tlak a pevnost ovoce při utržení) a šest parametrů u šťáv (hořkost, vyváženost sladkokyselé chuti, vůně, celková chuť, barva a hustota). Kromě senzorických zkoušek byly u surových plodů a šťáv stanoveny hodnoty antioxidační aktivity s využitím metody DPPH. (cs)
|
Title
| - The possibility of Kamchatian honeysuckle (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.) processing and the sensory analysis of the product (en)
- Možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.)a senzorické hodnocení produktu
- Možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.)a senzorické hodnocení produktu (cs)
|
skos:prefLabel
| - The possibility of Kamchatian honeysuckle (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.) processing and the sensory analysis of the product (en)
- Možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.)a senzorické hodnocení produktu
- Možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.)a senzorické hodnocení produktu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027006:_____/14:00003036!RIV15-MZE-00027006
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027006:_____/14:00003036
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - haskap; zhimolost; Caprifoliaceae; sensory analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Holubec, Vojtěch
- Štočková, Lenka
|
issn
| |
number of pages
| |