About: Perspektivní metody pro hodnocení kvality genetických zdrojů pšenice seté v genové bance Praha     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Příspěvek pojednává o zavádění a optimalizaci vybraných perspektivních metod hodnocení kvality zrna genetických zdrojů pšenice v laboratoři kvality rostlinných produktů. Popisované metody zahrnují elektroforetickou identifikaci tzv. „waxy“ bílkovinných alel s těsným vztahem ke složení škrobu pšeničného zrna. Dále jsou zde popisovány metody kvantifikace bílkovinných frakcí zrna a stanovení relativní viskozity vodného výluhu mouky s vazbou k nutriční i technologické jakosti mouky. V neposlední řadě je rovněž zmíněna i metoda retenční kapacity mouky (SRC-test) a její potenciál pro predikci pekařské kvality mouky.
  • Příspěvek pojednává o zavádění a optimalizaci vybraných perspektivních metod hodnocení kvality zrna genetických zdrojů pšenice v laboratoři kvality rostlinných produktů. Popisované metody zahrnují elektroforetickou identifikaci tzv. „waxy“ bílkovinných alel s těsným vztahem ke složení škrobu pšeničného zrna. Dále jsou zde popisovány metody kvantifikace bílkovinných frakcí zrna a stanovení relativní viskozity vodného výluhu mouky s vazbou k nutriční i technologické jakosti mouky. V neposlední řadě je rovněž zmíněna i metoda retenční kapacity mouky (SRC-test) a její potenciál pro predikci pekařské kvality mouky. (cs)
  • The paper discusses an application and optimizing of selected perspective methods of grain quality evaluation in wheat genetic resources in the laboratory of the plant product quality. These described methods include electrophoretic identification so-called “waxy” protein alleles with a close relation to starch composition of the wheat grain. There are evaluated methods of grain protein fractionation and assessment of relative viscosity of the aqueous extract of wheat flour as well which showed a significant relation to nutritional and technological quality of wheat flour. Finally, there is also mentioned the method of retention capacity of flour (so-call SRC test) and its efficiency for prediction of bread-making quality of flour. (en)
Title
  • Perspektivní metody pro hodnocení kvality genetických zdrojů pšenice seté v genové bance Praha
  • Perspektivní metody pro hodnocení kvality genetických zdrojů pšenice seté v genové bance Praha (cs)
  • Perspective methods for genetic resource evaluation of common wheat in Gene bank of Prague (en)
skos:prefLabel
  • Perspektivní metody pro hodnocení kvality genetických zdrojů pšenice seté v genové bance Praha
  • Perspektivní metody pro hodnocení kvality genetických zdrojů pšenice seté v genové bance Praha (cs)
  • Perspective methods for genetic resource evaluation of common wheat in Gene bank of Prague (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/14:00002851!RIV15-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002700604)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 36290
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/14:00002851
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Triticum aestivum L.; grain quality; waxy alleles; protein fractionation; relative viscosity; retention capacity of flour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [43AD569BB53D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Znojmo
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Genetické zdroje rostlin v ČR po 20 letech existence Národního programu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bradová, Jana
  • Papoušková, Ludmila
  • Štočková, Lenka
  • Dvořáček, Václav
  • Prohasková, Anna
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7427-152-6
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 68 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software