About: Plant genetic resources in the Czech Republic - past and present     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Czech National Programme (NP) for Plant Genetic Resources (PGR) follows a long tradition on PGR conservation and use in the Czech Republic. Twelve institutions cooperate in the NP where Crop Research Institute in Prague provides project coordination as well as services for the participants and PGR users (information system EVIGEZ, seed gene bank, cryo bank). Currently there are 53 232 PGR accessions belonging to 1173 species gathered in the Czech collections, among them seed- propagated species account for 81,2 % and vegetatively reproduced 18.8 % respectively. Collections are enlarged preferably by PGR of a local origin and those important for users. All collections guarantee documentation and evaluation, evaluation data are available in 71 % PGR. The gene bank conserves currently 96 % of all seed-propagated PGR, most of vegetatively reproduced PGR we conserve in field gene banks (76.1 %) and in vitro banks; also cryo - conservation is under development. PGR samples are available to users according to the SMTA rules (about 3-6 000 distributed samples yearly). International collaboration is also important activity of the NP. (en)
  • Český Národní program (NP) pro genetické zdroje rostlin (GZ) navázal na dlouhou tradici práce s GZ v ČR. Jeho účastníky je dvanáct institucí, koordinaci a služby v rámci NP uživatelů GZ (informační systém EVIGEZ, Genová banka semen, kryobanka) zajišťuje VÚRV Praha. V kolekcích je shromážděno 53 232 GZ patřících k 1173 druhům, semeny množené kolekce představují 81,2 % a vegetativně množené druhy 18,8 %. Rozšiřování kolekcí se orientuje na GZ domácího původu a GZ cenné pro uživatele, u všech kolekcí je zajištěna evidence, popisná data z hodnocení GZ jsou k dispozici u 71 % položek. Konzervaci všech semenných druhů (pro 96 % všech položek) zajišťuje genová banka, vegetativně množené druhy jsou uchovány v polních genových bankách (76,1 %), v in vitro kulturách (brambory, vybrané květiny), rozvíjí se provoz kryobanky. Vzorky GZ jsou poskytovány uživatelům na základě SMTA (cca 3-6 tis. GZ ročně). Významnou činností se stává mezinárodní spolupráce.
  • Český Národní program (NP) pro genetické zdroje rostlin (GZ) navázal na dlouhou tradici práce s GZ v ČR. Jeho účastníky je dvanáct institucí, koordinaci a služby v rámci NP uživatelů GZ (informační systém EVIGEZ, Genová banka semen, kryobanka) zajišťuje VÚRV Praha. V kolekcích je shromážděno 53 232 GZ patřících k 1173 druhům, semeny množené kolekce představují 81,2 % a vegetativně množené druhy 18,8 %. Rozšiřování kolekcí se orientuje na GZ domácího původu a GZ cenné pro uživatele, u všech kolekcí je zajištěna evidence, popisná data z hodnocení GZ jsou k dispozici u 71 % položek. Konzervaci všech semenných druhů (pro 96 % všech položek) zajišťuje genová banka, vegetativně množené druhy jsou uchovány v polních genových bankách (76,1 %), v in vitro kulturách (brambory, vybrané květiny), rozvíjí se provoz kryobanky. Vzorky GZ jsou poskytovány uživatelům na základě SMTA (cca 3-6 tis. GZ ročně). Významnou činností se stává mezinárodní spolupráce. (cs)
Title
  • Plant genetic resources in the Czech Republic - past and present (en)
  • Genetické zdroje rostlin v ČR - historie a současnost
  • Genetické zdroje rostlin v ČR - historie a současnost (cs)
skos:prefLabel
  • Plant genetic resources in the Czech Republic - past and present (en)
  • Genetické zdroje rostlin v ČR - historie a současnost
  • Genetické zdroje rostlin v ČR - historie a současnost (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/14:00002850!RIV15-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002700604)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 18116
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/14:00002850
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • plant genetic resources; National Programme; SWOT analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0A00695D9B66]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Znojmo
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Genetické zdroje rostlin v ČR po 20 letech existence Národního programu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Holubec, Vojtěch
  • Papoušková, Ludmila
  • Dotlačil, Ladislav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7427-152-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 19 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software