About: Přípravky ke zlepšení půdních vlastností na bázi hydrotermálně upravených zbytků po anaerobní fermentaci     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The methodology aim is to provide the basic information about the products for the soil properties improvement based on hydrothermally treated residues from anaerobic fermentation to the farmers, agricultural consultants, owners and biogas plants operators, also to experts in the field of soil reclamation, investors and to other interested parties on the questions concerned. In the introduction, the methodology provides a basic overview about literary information regarding to coal similar materials, methods for their preparation, especially the methods of hydrothermal carbonization, their basic characteristics, possibilities and perspectives for their application in practice. Furthermore, the methodology describes the own results obtained during the research project usable in practice and provides their agrochemical, environmental and economic evaluation. The conclusion gives an overview of the potential application and the main use possibilities of the new products based on hydrothermally treated residues from anaerobic fermentation for the soil properties improvements and in particular for common agricultural fertilization and anthropogenic soils. (en)
  • Cílem metodiky je poskytnout zemědělcům, zemědělským poradcům, majitelům a provozovatelům bioplynových stanic, odborníkům v oblasti meliorací a rekultivací, investorům a dalším zájemcům o dotčenou problematiku základní informace o přípravcích ke zlepšení půdních vlastností na bázi hydrotermálně upravených zbytků po anaerobní fermentaci. V úvodu metodika poskytuje základní přehled literárních informací ohledně uhlí podobných hmot, způsobech jejich přípravy, zejména způsobu hydrotermální karbonizace, základních vlastností, možností a perspektiv aplikace v praxi. Dále metodika popisuje vlastní výsledky získané v průběhu řešení výzkumného projektu využitelné v praxi a poskytuje jejich agrochemické, ekologické a ekonomické hodnocení. Na závěr uvádí přehled potenciálu uplatnění a hlavních možností využití nových přípravků na bázi hydrotermálně upravených zbytků po anaerobní fermentaci ke zlepšení půdních vlastností a zejména pro zúrodnění běžných zemědělských a antropogenních půd.
  • Cílem metodiky je poskytnout zemědělcům, zemědělským poradcům, majitelům a provozovatelům bioplynových stanic, odborníkům v oblasti meliorací a rekultivací, investorům a dalším zájemcům o dotčenou problematiku základní informace o přípravcích ke zlepšení půdních vlastností na bázi hydrotermálně upravených zbytků po anaerobní fermentaci. V úvodu metodika poskytuje základní přehled literárních informací ohledně uhlí podobných hmot, způsobech jejich přípravy, zejména způsobu hydrotermální karbonizace, základních vlastností, možností a perspektiv aplikace v praxi. Dále metodika popisuje vlastní výsledky získané v průběhu řešení výzkumného projektu využitelné v praxi a poskytuje jejich agrochemické, ekologické a ekonomické hodnocení. Na závěr uvádí přehled potenciálu uplatnění a hlavních možností využití nových přípravků na bázi hydrotermálně upravených zbytků po anaerobní fermentaci ke zlepšení půdních vlastností a zejména pro zúrodnění běžných zemědělských a antropogenních půd. (cs)
Title
  • Přípravky ke zlepšení půdních vlastností na bázi hydrotermálně upravených zbytků po anaerobní fermentaci
  • Přípravky ke zlepšení půdních vlastností na bázi hydrotermálně upravených zbytků po anaerobní fermentaci (cs)
  • Products based on hydrothermally treated residues from anaerobic fermentation for the soil properties improvement (en)
skos:prefLabel
  • Přípravky ke zlepšení půdních vlastností na bázi hydrotermálně upravených zbytků po anaerobní fermentaci
  • Přípravky ke zlepšení půdních vlastností na bázi hydrotermálně upravených zbytků po anaerobní fermentaci (cs)
  • Products based on hydrothermally treated residues from anaerobic fermentation for the soil properties improvement (en)
skos:notation
  • 50508/2014-MZE-17221
  • RIV/00027006:_____/13:00002920!RIV15-TA0-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA02021481)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství České republiky, Odbor rostlinných komodit, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Předpokládané ekonomické přínosy jsou v závislosti na dávce přípravku v rozmezí 20-200 t/ha (v přepočtu na sušinu) odhadovány na 3.000,- Kč až 30.000,- Kč v průběhu 3-5 let působení jednorázové aplikace v důsledku zvýšení výnosů a tržeb o 0,5-5 % v souvislosti se zlepšením struktury půdy, zintenzivněním biologické aktivity a zvýšením retenční schopnosti půdy pro vodu a živiny. Dalším přínosem je snížení rizika vodní eroze půdy a půdní degradace. Důležitým ekologickým přínosem je dlouhodobá sekvestrace sloučenin uhlíku do půdy.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 99490
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/13:00002920
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ISBN 978-80-7427-147-2
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • soil improvers; residues from anaerobic fermentation; BGP digestate; sewage; biowaste treatment; hydrothermal treatment; evaluation of benefits (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [118D5E25862A]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Osvědčení pod č.j. 50508/2014-MZE-17221 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydalo Ministerstvo zemědělství ČR, odbor rostlinných komodit. Smlouva o využití výsledku uživatelem č. VÚRV-BIOM-01/2013 byla uzavřena s CZ Biom - České sdružení pro biomasu, U čtyř domů 1200/3, 140 00 Praha 4, IČ: 61383929, dne 18.12.2013 v zastoupení místopředsedou sdružení Ing. Vladimírem Stupavským. Statutární zástupce za VÚRV, v.v.i.: Dr. Ing. Pavel Čermák, ředitel Kontaktní osoba za VÚRV,v.v.i. Ing. Sergej Usťak, CSc. tel. 702 087 692, e-mail: ustak@eto.vurv.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Usťak, Sergej
  • Usťaková, Marie
  • Muňoz Jans, Jaime
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 68 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software