About: Survey in farms and related evaluation of solid manure storage places in 2012     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Výzkumná zpráva shrnuje výsledky řešení podle požadavků zadavatele, formulovaných v zadání a v následné smlouvě o dílo. Předmětem smluvního výzkumu bylo odborné a vědecké zajištění, provedení a vyhodnocení šetření v zemědělských podnicích a návazný průzkum a vyhodnocení provozu složišť tuhých statkových hnojiv. Účelem řešení bylo v návaznosti na šetření provedená v letech 2004 – 2011 provést šetření v roce 2012 zaměřené na hodnocení dopadu hospodaření ve vybraných podnicích v oblastech se zvýšenými koncentracemi dusičnanů v povrchových vodách a ve vybraných podnicích provozujících bioplynové stanice. Výsledkem bylo zapracování získaných údajů do elektronické databáze kompatibilní s datovými zdroji časové řady 2004 – 2010. Dále pak rozšíření datové báze pro vyhodnocení provozu složišť tuhých statkových hnojiv s cílem zjistit, zda a jak mohou složiště tuhých statkových hnojiv ovlivňovat kvalitu podzemních a povrchových vod ve zranitelných oblastech. Metodika byla ověřena na cca 100 vybraných místech s uložením hnoje, příp. kompostu na zemědělské půdě před jeho použitím ke hnojení. Byla analyzována situace v uložení hnoje na zemědělské půdě od určitých druhů zvířat a z různých způsobů ustájení, za účelem argumentace pro Evropskou komisi ve věci stanovení vhodných podmínek pro ukládání hnoje na zemědělské půdě, v rámci opatření 3. akčního programu v ČR.
  • Výzkumná zpráva shrnuje výsledky řešení podle požadavků zadavatele, formulovaných v zadání a v následné smlouvě o dílo. Předmětem smluvního výzkumu bylo odborné a vědecké zajištění, provedení a vyhodnocení šetření v zemědělských podnicích a návazný průzkum a vyhodnocení provozu složišť tuhých statkových hnojiv. Účelem řešení bylo v návaznosti na šetření provedená v letech 2004 – 2011 provést šetření v roce 2012 zaměřené na hodnocení dopadu hospodaření ve vybraných podnicích v oblastech se zvýšenými koncentracemi dusičnanů v povrchových vodách a ve vybraných podnicích provozujících bioplynové stanice. Výsledkem bylo zapracování získaných údajů do elektronické databáze kompatibilní s datovými zdroji časové řady 2004 – 2010. Dále pak rozšíření datové báze pro vyhodnocení provozu složišť tuhých statkových hnojiv s cílem zjistit, zda a jak mohou složiště tuhých statkových hnojiv ovlivňovat kvalitu podzemních a povrchových vod ve zranitelných oblastech. Metodika byla ověřena na cca 100 vybraných místech s uložením hnoje, příp. kompostu na zemědělské půdě před jeho použitím ke hnojení. Byla analyzována situace v uložení hnoje na zemědělské půdě od určitých druhů zvířat a z různých způsobů ustájení, za účelem argumentace pro Evropskou komisi ve věci stanovení vhodných podmínek pro ukládání hnoje na zemědělské půdě, v rámci opatření 3. akčního programu v ČR. (cs)
  • The research report summarizes the results of the solution according to client requirements formulated in the specification and in the subsequent contract. The subject of contract research have been scientific and expert services for implementation and evaluation of on-farm investigation and follow-up survey and evaluation of solid manure storage places. The purpose of the solution was in response to survey made ??in the years 2004 - 2011 done in 2012 aimed at evaluating the impact of farming in selected areas with elevated nitrate concentrations in surface waters and in selected farms with biogas plants. The result was the incorporation of data obtained in an electronic database compatible with the data source for 2004 - 2010. Secondly, the extension of the database for evaluation of the solid manure storage places, in order to determine whether and how the storgae of solid manure affect the quality of surface water and groundwater in vulnerable zones. The methodology was tested on about 100 selected sites with storing manure, or compost on agricultural land prior to its use for fertilization. The situation in the deposition of manure on agricultural land from certain species of animals from different housing systems has been analysed, for argument's sake the European Commission in determining the appropriate conditions for storage of manure on agricultural land, as part of measures of 3th action program in the Czech Republic. (en)
Title
  • Survey in farms and related evaluation of solid manure storage places in 2012 (en)
  • Šetření v zemědělských podnicích a návazné vyhodnocení provozu složišť tuhých statkových hnojiv v roce 2012
  • Šetření v zemědělských podnicích a návazné vyhodnocení provozu složišť tuhých statkových hnojiv v roce 2012 (cs)
skos:prefLabel
  • Survey in farms and related evaluation of solid manure storage places in 2012 (en)
  • Šetření v zemědělských podnicích a návazné vyhodnocení provozu složišť tuhých statkových hnojiv v roce 2012
  • Šetření v zemědělských podnicích a návazné vyhodnocení provozu složišť tuhých statkových hnojiv v roce 2012 (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/12:00002830!RIV14-MZE-00027006
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 167610
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/12:00002830
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nitrate directive; survey in farms; manure storage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [46D45FDFFA3E]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • Česká republika - Ministerstvo zemědělství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Svoboda, Pavel
  • Klír, Jan
  • Kozlovská, Lada
http://linked.open...rzeVyzkumneZpravy
  • verze 1
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software