About: Cultivation of hemp Cannabis sativa L. for biogas production     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Základním cílem metodiky je předložit uživatelům z řad zemědělců, zemědělských poradců, provozovatelů bioplynových stanic a všem zájemcům o pěstování a zpracování zemědělské biomasy jako obnovitelného zdroje surovin a energie základní informace o pěstování a využití pro výrobu bioplynu konopí setého – Cannabis sativa L. Doposud nebyla zpracována komplexní metodika popisující možnosti pěstování a využití této plodiny k produkci bioplynu. V úvodu metodiky je popsána základní botanická charakteristika rostliny a jsou specifikovány půdně-ekologické nároky rostliny na stanoviště. Dále metodika popisuje technologické postupy pro zakládání porostů, agrotechniku pěstování, hnojení, ochranu rostlin, sklizeň za účelem konzervace silážováním a následné produkce bioplynu. Na závěr poskytuje přehled výnosového potenciálu biomasy a výtěžnosti metanu včetně podrobného ekonomického hodnocení.
  • Základním cílem metodiky je předložit uživatelům z řad zemědělců, zemědělských poradců, provozovatelů bioplynových stanic a všem zájemcům o pěstování a zpracování zemědělské biomasy jako obnovitelného zdroje surovin a energie základní informace o pěstování a využití pro výrobu bioplynu konopí setého – Cannabis sativa L. Doposud nebyla zpracována komplexní metodika popisující možnosti pěstování a využití této plodiny k produkci bioplynu. V úvodu metodiky je popsána základní botanická charakteristika rostliny a jsou specifikovány půdně-ekologické nároky rostliny na stanoviště. Dále metodika popisuje technologické postupy pro zakládání porostů, agrotechniku pěstování, hnojení, ochranu rostlin, sklizeň za účelem konzervace silážováním a následné produkce bioplynu. Na závěr poskytuje přehled výnosového potenciálu biomasy a výtěžnosti metanu včetně podrobného ekonomického hodnocení. (cs)
  • The basic aim of the methodology is to provide farmers, agricultural advisors, providers of biogas plants and anyone others the basic information about growing and processing for biogas a prospective crop - hemp Cannabis sativa L. Up to now, a comprehensive methodology for cultivation and utilization of this crop for biogas production is not processed. The publication provides basic botanical characteristics of the crop, specifies its soil and ecological habitat requirements, describes the agricultural technologies for seeding, cultivation, fertilization, plant protection, harvesting and post-harvest ensiling and gives an overview of potential yields of biomass and biogas, especially methane including their economic evaluation. (en)
Title
  • Cultivation of hemp Cannabis sativa L. for biogas production (en)
  • Pěstování konopí setého Cannabis sativa L. pro výrobu bioplynu
  • Pěstování konopí setého Cannabis sativa L. pro výrobu bioplynu (cs)
skos:prefLabel
  • Cultivation of hemp Cannabis sativa L. for biogas production (en)
  • Pěstování konopí setého Cannabis sativa L. pro výrobu bioplynu
  • Pěstování konopí setého Cannabis sativa L. pro výrobu bioplynu (cs)
skos:notation
  • 232623/2012-MZE-17221
  • RIV/00027006:_____/12:00002370!RIV13-MZE-00027006
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(QH81219), Z(MZE0002700604)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství České republiky, Odbor rostlinných komodit, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Použitím digestátu z bioplynových stanic dojde ke snížení nákupu minerálních hnojiv a tím k úspoře nákladů, které mohou být uplatněny jinde.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 158385
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/12:00002370
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ISBN 978-80-7427-127-4
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hemp; biogas crop; methane yields; agricultural cultivation technologies; economic evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [32BD8AEC1DA2]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Osvědčení pod č.j.232623/2012-MZE-17221 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydalo Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor rostlinných komodit Smlouva o využití výsledku byla uzavřena se Lnářským Svazem ČR, Zemědělská 2520/16, 787 01 Šumperk, IČ: 00515337, zastoupený předsedou svazu Ing. Prokopem Šmirousem, CSc. dne 19.12.2012 Statutární zástupce za VÚRV, v.v.i: Dr. Ing. Pavel Čermák, ředitel Kontaktní osoba za VÚRV, v.v.i.: Ing. Roman Honzík, tel. 603775780, e-mail: honzik@eto.vurv.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Honzík, Roman
  • Váňa, Vojtěch
  • Bjelková, M.
  • Muňoz, Jaime
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software