About: Reakční směs pro monitoring ihhibicí/enhancerů kvantitativní real-time PCR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Metoda polymerázové řetězové reakce v reálném čase (real-time PCR) je v současnosti nejpoužívanější molekulárně-biologickou metodou pro kvantifikaci nukleových kyselin (NK). Metoda se často aplikuje pro kvantifikaci NK z různých matric, výkonnostní charakteristiky reakce se však pro jednotlivé matrice mohou lišit. Proto je doporučeno nejprve monitorovat efekt real-time PCR na vzorky tím, že se vzorky definovaným způsobem ředí a hodnotí se změna poklesu fluorescenčního signálu, případně linearita ředící řady. Tuto metodu však nelze použít v případě nízkého obsahu analytu (cílové NK) ve vzorku, kdy se ředěním vzorku se dostane fluorescenční signál reakce (a) pod mez kvantifikace nebo (b) pod mez detekce. Pro účely sledování inhibice/enhancementu real-time PCR byla vyvinuta syntetická dsDNA a byla navržena a optimalizována reakční směs pro její použití v real-time PCR, která umožňuje sledovat vliv matrice vzorku na real-time PCR i v případě nízkého obsahu cílového analytu ve vzorku.
  • Metoda polymerázové řetězové reakce v reálném čase (real-time PCR) je v současnosti nejpoužívanější molekulárně-biologickou metodou pro kvantifikaci nukleových kyselin (NK). Metoda se často aplikuje pro kvantifikaci NK z různých matric, výkonnostní charakteristiky reakce se však pro jednotlivé matrice mohou lišit. Proto je doporučeno nejprve monitorovat efekt real-time PCR na vzorky tím, že se vzorky definovaným způsobem ředí a hodnotí se změna poklesu fluorescenčního signálu, případně linearita ředící řady. Tuto metodu však nelze použít v případě nízkého obsahu analytu (cílové NK) ve vzorku, kdy se ředěním vzorku se dostane fluorescenční signál reakce (a) pod mez kvantifikace nebo (b) pod mez detekce. Pro účely sledování inhibice/enhancementu real-time PCR byla vyvinuta syntetická dsDNA a byla navržena a optimalizována reakční směs pro její použití v real-time PCR, která umožňuje sledovat vliv matrice vzorku na real-time PCR i v případě nízkého obsahu cílového analytu ve vzorku. (cs)
  • Polymerase chain reaction in real time (real-time PCR) is currently the most widely used molecular-biological method for nucleic acids (NA) quantification. This method is often applied to quantify NA from different matrices, however the performance characteristics of the reaction for each matrix can vary. Therefore, it is recommended to initially monitor the effect of real-time PCR on the samples by the samples diluting in a defined manner and evaluated fluorescence signal decrease or the linearity of dilution series. This method can not be used in case of low analyte content (NA ??target) in the sample, when the dilution of the sample leads to the fluorescent signal response (a) below the limit of quantification, or (b) below the limit of detection. For the purposes of monitoring the inhibition / enhancement of real-time PCR was developed synthetic dsDNA and has been designed and optimized reaction mixture for its use in real-time PCR, which allows to monitor the influence of the sample matrix on the real-time PCR in the case of low content target analyte in the sample. (en)
Title
  • Reakční směs pro monitoring ihhibicí/enhancerů kvantitativní real-time PCR
  • Reakční směs pro monitoring ihhibicí/enhancerů kvantitativní real-time PCR (cs)
  • Reaction mixture for monitoring of real-time PCR inhibition/enhancement (en)
skos:prefLabel
  • Reakční směs pro monitoring ihhibicí/enhancerů kvantitativní real-time PCR
  • Reakční směs pro monitoring ihhibicí/enhancerů kvantitativní real-time PCR (cs)
  • Reaction mixture for monitoring of real-time PCR inhibition/enhancement (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/12:00002235!RIV13-MZE-00027006
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101B267), Z(MZE0002700604)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 24235
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 164223
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/12:00002235
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • real-time PCR; DNA quantification; inhibition; enhancement (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D6A4CC166519]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ovesná, Jaroslava
  • Hodek, Jan
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software