About: Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce je poskytnutí pracovních postupů pro extrakci amplifikovatelné DNA z plodů papáji melounové (Carica papaya), která je chudým zdrojem nukleových kyselin. Metody extrakce byly optimalizovány pro izolaci DNA z dužiny a semen plodů papáji a izolaci DNA z kandované papáji- tyto komodity byly vytipovány jako vhodné pro eventuální skríning nepovolené GM papáji na trhu v ČR. Metodika byla vypracována na základě požadavku referenčních laboratoří státní správy, které se zabývají analýzou GMO a v návaznosti na certifikovanou Metodiku detekce geneticky modifikované papáji linií 55-1 a 63-1 (Hodek, Ovesná, Pavlátová 2008) a na vědeckou publikaci Detection of transgenic papaya lines: extraction protocol optimisation and verification of DNA quality by PCR assay (Ovesná, Hodek 2009).
  • Cílem práce je poskytnutí pracovních postupů pro extrakci amplifikovatelné DNA z plodů papáji melounové (Carica papaya), která je chudým zdrojem nukleových kyselin. Metody extrakce byly optimalizovány pro izolaci DNA z dužiny a semen plodů papáji a izolaci DNA z kandované papáji- tyto komodity byly vytipovány jako vhodné pro eventuální skríning nepovolené GM papáji na trhu v ČR. Metodika byla vypracována na základě požadavku referenčních laboratoří státní správy, které se zabývají analýzou GMO a v návaznosti na certifikovanou Metodiku detekce geneticky modifikované papáji linií 55-1 a 63-1 (Hodek, Ovesná, Pavlátová 2008) a na vědeckou publikaci Detection of transgenic papaya lines: extraction protocol optimisation and verification of DNA quality by PCR assay (Ovesná, Hodek 2009). (cs)
  • Aim the work is to provide a working procedure for extraction of amplifiable DNA form papaya fruits (Carica papaya), which are a poor source of DNA. Methods are optimised for DNA extraction from papaya fruits and stones and from candied papaya- these both were predicted as suitable commodities for an eventually screening of non-approved GM papaya in the market of Czech Republic. The methodology was prepared on basis of demand of reference laboratories of public service, which are involved in GMO analyses and also as a flow-work of Methodics for Detection of GM papaya 55-1 and 63-1 (Hodek, Ovesná, Pavlátová 2008) and scientific publication Detection of transgenic papaya lines: extraction protocol optimisation and verification of DNA quality by PCR assay (Ovesná, Hodek 2009). (en)
Title
  • Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce
  • Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce (cs)
  • Methods of DNA extraction from the fresh papaya fruit and from the candied papaya (en)
skos:prefLabel
  • Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce
  • Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce (cs)
  • Methods of DNA extraction from the fresh papaya fruit and from the candied papaya (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/10:00001437!RIV11-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002700604)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství České republiky, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomické parametry nejsou přímo vyčíslovány. Metodika slouží k zajištění kontroly kvality papáji a zpracovaných výrobků.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 270999
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/10:00001437
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 3479/11
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • DNA isolation; papaya; GMO; PCR (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D196D0F83B9F]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Osvědčení pod č.j. 2/2010 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydává Ministerstvo zemědělství Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin ISBN:
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ovesná, Jaroslava
  • Hodek, Jan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 11 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software