Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The morphology-phenological classification and selected technology parameters were determined for four wheat materials with low content of amylose (waxy wheat) and two standard spring wheat varieties from the harvest in 2010. Rheological characteristics were measured by apparatus Mixolab. Waxy wheat showed higher water binding capacity and protein content, lower starch content and average value of Zeleny sedimentation in comparison with standard wheat varieties. From rheological characteristics determined by Mixolab it is evident weak gluten and specific behaviour of starch component in waxy materials. (en)
- U čtyř pšeničných materiálů s nízkým obsahem amylosy (waxy pšenice) a dvou standardních odrůd jarní pšenice ze sklizně 2010 bylo provedeno morfologicko-fenologické hodnocení, stanoveny vybrané technologické parametry a pomocí přístroje Mixolab byly charakterizovány reologické vlastnosti. Waxy materiály vykazovaly v porovnání se standardními odrůdami vysokou vaznost vody, vyšší obsah dusíku, nižší obsah škrobu a průměrnou hodnotu Zeleny sedimentace. Z reologických parametrů stanovených na Mixolabu je patrný slabý lepek a specifické chování škrobové složky ve waxy pšenicích.
- U čtyř pšeničných materiálů s nízkým obsahem amylosy (waxy pšenice) a dvou standardních odrůd jarní pšenice ze sklizně 2010 bylo provedeno morfologicko-fenologické hodnocení, stanoveny vybrané technologické parametry a pomocí přístroje Mixolab byly charakterizovány reologické vlastnosti. Waxy materiály vykazovaly v porovnání se standardními odrůdami vysokou vaznost vody, vyšší obsah dusíku, nižší obsah škrobu a průměrnou hodnotu Zeleny sedimentace. Z reologických parametrů stanovených na Mixolabu je patrný slabý lepek a specifické chování škrobové složky ve waxy pšenicích. (cs)
|
Title
| - Aktuální pěstitelsko-technologické vlastnosti vybraných waxy hexaploidních pšenic v podmínkách České republiky
- Aktuální pěstitelsko-technologické vlastnosti vybraných waxy hexaploidních pšenic v podmínkách České republiky (cs)
- Actual growing and technological characteristics of selected waxy hexaploid wheat in conditions of Czech Republic (en)
|
skos:prefLabel
| - Aktuální pěstitelsko-technologické vlastnosti vybraných waxy hexaploidních pšenic v podmínkách České republiky
- Aktuální pěstitelsko-technologické vlastnosti vybraných waxy hexaploidních pšenic v podmínkách České republiky (cs)
- Actual growing and technological characteristics of selected waxy hexaploid wheat in conditions of Czech Republic (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027006:_____/10:00001394!RIV11-MZE-00027006
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027006:_____/10:00001394
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - waxy wheat; starch; amylose; Mixolab (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Papoušková, Ludmila
- Stehno, Zdeněk
- Dvořáček, Václav
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |