About: Aktuální otázky stanovení GMO     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Geneticky modifikované organismy představují nový prvek v zemědělské a potravinářské výrobě, který doplňuje tradiční technologie. Nakládání s GMO a odvozenými produkty je upraveno legislativou, nad jejím dodržováním je dohlíženo dozorovými orgány a jsou k dispozici postupy a nástroje k zajištění efektivního využívání tohoto výsledku vývoje vědy.Národní referenční laboratoř pro identifikaci GMO a DNA fingerprinting ve VÚRV,v.v.i. byla jmenována MZe s účinností od 1. července 2006 národni referenční laboratoří pro geneticky modifikované organizmy (GMO) Toto špičkově vybavené pracoviště zajišťuje vývoj a validaci metod pro detekci a kvantifikaci GMO v rámci projektů podporovaných MZe , MŽP a MŠMT. Referenční laboratoř zajišťuje pro orgány státní správy a jejich kontrolní orgány zázemí pro plnění direktiv EU a legislativy ČR harmonizované s legislativou EU. Konkrétně NRL spolupracuje se sítí laboratoří Europen Network of GMO Laboratories (ENGL) a CRL při JRC Ispra.
  • Geneticky modifikované organismy představují nový prvek v zemědělské a potravinářské výrobě, který doplňuje tradiční technologie. Nakládání s GMO a odvozenými produkty je upraveno legislativou, nad jejím dodržováním je dohlíženo dozorovými orgány a jsou k dispozici postupy a nástroje k zajištění efektivního využívání tohoto výsledku vývoje vědy.Národní referenční laboratoř pro identifikaci GMO a DNA fingerprinting ve VÚRV,v.v.i. byla jmenována MZe s účinností od 1. července 2006 národni referenční laboratoří pro geneticky modifikované organizmy (GMO) Toto špičkově vybavené pracoviště zajišťuje vývoj a validaci metod pro detekci a kvantifikaci GMO v rámci projektů podporovaných MZe , MŽP a MŠMT. Referenční laboratoř zajišťuje pro orgány státní správy a jejich kontrolní orgány zázemí pro plnění direktiv EU a legislativy ČR harmonizované s legislativou EU. Konkrétně NRL spolupracuje se sítí laboratoří Europen Network of GMO Laboratories (ENGL) a CRL při JRC Ispra. (cs)
  • Genetically modified organisms represent a new element in the agricultural and food production, which complements the traditional technology. Handling of GMOs and derived products is regulated by legislation, over its compliance with supervisory authorities are supervised and available methods and tools to ensure efficient use of scientific developments.National Reference Laboratory for GMOs identification and DNA fingerprinting in Crop Research Institute has been appointed with effect from 1 July 2006 the national reference laboratory for genetically modified organisms (GMO) This highly equipped center for developing and validating methods for detection and quantification of GMOs in the projects supported by the MA,ME and MEYS. Reference laboratory provides for public authorities and control bodies facilities for the performance of the EU directives and legislation CR harmonized with EU legislation. Specifically, the NRL operates through a network of laboratories. (en)
Title
  • Aktuální otázky stanovení GMO
  • Aktuální otázky stanovení GMO (cs)
  • Current issues of GMO (en)
skos:prefLabel
  • Aktuální otázky stanovení GMO
  • Aktuální otázky stanovení GMO (cs)
  • Current issues of GMO (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/09:00001028!RIV11-MSM-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(OC09031)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 302331
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/09:00001028
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • GMO; method; PCR (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AB57F561D311]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální otázky stanovení specifické DNA: možnosti efektivního využití při kontrole v zemědělství a potravinářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ovesná, Jaroslava
  • Pouchová, Vladimíra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚRV, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87011-59-1
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software