About: Pásové přísevy Lolium multiflorum Lam. subsp.italicum /A.Br./Volkart do TTP v mimovegetačním období     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Přísevy do trvalých travních porostů slouží k zavádění jetelovin, trav a na základě speciálních požadavků i bylin na louky a pastviny. Cílem přísevů je úspěšné založení a vytvoření produkčnějšího a kvalitnějšího porostu na daném stanovišti s dlouhodobým efektem. Ze zkoušených termínů přísevu je nejjistější na jaře a po první seči, kdy je nejpravděpodobnější dostatek srážek pro vzcházení osiva a zapojení přisetých druhů. V současné době se výzkumně rozpracovávají přísevy jetelovin a trav v mimovegetačním období, což umožňuje výsev před zimou, popř. v průběhu zimy a v tomto směru probíhají poloprovozní pokusy. Přísevy jílku mnohokvětého v mimovegetačním období rozšiřují dosud běžné termíny o nový termín zakládání přisévaných trvalých travních porostů. Bylo zjištěno, že základní výsevek je dostatečný a není potřeba jej zvyšovat pro stabilizaci přísevů v suchých letech.
  • Přísevy do trvalých travních porostů slouží k zavádění jetelovin, trav a na základě speciálních požadavků i bylin na louky a pastviny. Cílem přísevů je úspěšné založení a vytvoření produkčnějšího a kvalitnějšího porostu na daném stanovišti s dlouhodobým efektem. Ze zkoušených termínů přísevu je nejjistější na jaře a po první seči, kdy je nejpravděpodobnější dostatek srážek pro vzcházení osiva a zapojení přisetých druhů. V současné době se výzkumně rozpracovávají přísevy jetelovin a trav v mimovegetačním období, což umožňuje výsev před zimou, popř. v průběhu zimy a v tomto směru probíhají poloprovozní pokusy. Přísevy jílku mnohokvětého v mimovegetačním období rozšiřují dosud běžné termíny o nový termín zakládání přisévaných trvalých travních porostů. Bylo zjištěno, že základní výsevek je dostatečný a není potřeba jej zvyšovat pro stabilizaci přísevů v suchých letech. (cs)
  • Strip seeding of legumes, grasses and on the basic of special requirement also herbs is method for seed introduction into permanent grassland. The target of strip seeding methods is successful growing and making more productive and high quality grassland with long- term effect. The best term of strip seeding of our research work is in the spring and after the first cut due to optimum rainfall and soil moisture for emergence of seedlings and next successful grow. In the present time we investigate strip seeding legumes and grasses in the non vegetative period. This method can introduce new species into grassland before and during the winter so we carried out an experimental operating experiment. Strip seeding of Italian ryegrass in the non vegetative period dilates terms for introduction into permanent grassland. We discovered that basic seeding quantity is sufficient and is not necessary higher for stabilization of strip seeding in dry period. (en)
Title
  • Pásové přísevy Lolium multiflorum Lam. subsp.italicum /A.Br./Volkart do TTP v mimovegetačním období
  • Strip seeding of Lolium multiflorum Lam. subsp. italicum /A.Br./Volkart into permanent grassland in the non vegetative period (en)
  • Pásové přísevy Lolium multiflorum Lam. subsp.italicum /A.Br./Volkart do TTP v mimovegetačním období (cs)
skos:prefLabel
  • Pásové přísevy Lolium multiflorum Lam. subsp.italicum /A.Br./Volkart do TTP v mimovegetačním období
  • Strip seeding of Lolium multiflorum Lam. subsp. italicum /A.Br./Volkart into permanent grassland in the non vegetative period (en)
  • Pásové přísevy Lolium multiflorum Lam. subsp.italicum /A.Br./Volkart do TTP v mimovegetačním období (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/09:00000957!RIV10-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002700601)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zvýšení výnosu o 20 % s dosaženou jistotou kvality píce, což v naturelní podobě představuje cca 1.900,- Kč na jeden hektar přisetého travního porostu.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 332798
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/09:00000957
http://linked.open...terniIdentifikace
  • VÚRV-OT-04/2008
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • permanent grassland; strip seeding; non vegetative period; Italian ryegrass (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F5F0A0FBE732]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • SHR Vladimír Fajmon, Tichá 17, 382 41 Kaplice
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Smlouva o uplatnění výsledků výzkumu v praxi mezi VÚRV, v.v.i a firmou Vladimír Fajmon ze dne 19.12.2008
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kohoutek, Alois
  • Komárek, Petr
  • Nerušil, Pavel
  • Odstrčilová, Věra
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software