About: Spektroskopie v blízké infračervené oblasti (NIR). Výběr praktických aplikací v zemědělství.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Near-infrared spectroscopy (NIRS). A selecton of practical applications in agriculture. Based on 15 years of experience with NIRS technology for evaluation of plant produce quality here are presented some possibilities of utilization of a highly progressive method, which is enviromentally friedly, in the branch of operational and exact quality evaluation of nutritional raw materials and products (e.g. quality of rape seed, cerelas, legumes), nutritive value of feedstuff (e.g. voluminous forage both fresh and conserved), analysis of mixed samples composition (botanical composition of forage from grasslands, representation of components in concentrate feedstuff,etc.), monitoring of soil characteristics, etc. (en)
  • Na základě téměř 15 letých zkušeností s využíváním techniky NIRS k hodnocení kvality rostlinných výrobků jsou v uceleném pohledu prezentovány možnosti využití vysoce progresivního postupu, přitom ekologicky šetrného k životnímu prostředí, v oblasti operativního a exaktního hodnocení kvality potravinářských surovin a výrobků (např. kvalitu semen řepky, obilovin, luskovin), dále výživné hodnoty krmiv (např. objemné píce v čerstvém i konzervovaném stavu), rozbor složení směsných vzorků (botanické složení píce z travních porostů, zastoupení komponent v krmných směsích apod.), monitoringu půdních charakteristik aj.
  • Na základě téměř 15 letých zkušeností s využíváním techniky NIRS k hodnocení kvality rostlinných výrobků jsou v uceleném pohledu prezentovány možnosti využití vysoce progresivního postupu, přitom ekologicky šetrného k životnímu prostředí, v oblasti operativního a exaktního hodnocení kvality potravinářských surovin a výrobků (např. kvalitu semen řepky, obilovin, luskovin), dále výživné hodnoty krmiv (např. objemné píce v čerstvém i konzervovaném stavu), rozbor složení směsných vzorků (botanické složení píce z travních porostů, zastoupení komponent v krmných směsích apod.), monitoringu půdních charakteristik aj. (cs)
Title
  • Spektroskopie v blízké infračervené oblasti (NIR). Výběr praktických aplikací v zemědělství.
  • Spektroskopie v blízké infračervené oblasti (NIR). Výběr praktických aplikací v zemědělství. (cs)
  • Near-infrared spectroscopy (NIRS). A selecton of practical applications in agriculture. (en)
skos:prefLabel
  • Spektroskopie v blízké infračervené oblasti (NIR). Výběr praktických aplikací v zemědělství.
  • Spektroskopie v blízké infračervené oblasti (NIR). Výběr praktických aplikací v zemědělství. (cs)
  • Near-infrared spectroscopy (NIRS). A selecton of practical applications in agriculture. (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/08:00000520!RIV11-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002700601)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství ČR
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Jedná se o metodu na výrazném vzestupu, která má reálné předpoklady se prosadit i v našem zemědělství s ohledem na rychlost (2 minuty jeden vzorek), přesnost, ekologickou nezávadnost rozboru, přičemž změřená semena neztrácejí klíčivost a lze je vysít.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 396482
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/08:00000520
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 3162/09
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • NIR spectroscopy; quality of plant products; methodology of analyses; laboratory control (examination) (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E74BEF532DE9]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodika byla schválena MZe ČR pod č.j. 47822/2008-18020 ISBN: 978-80-87011-53-9
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kohoutek, Alois
  • Nerušil, Pavel
  • Míka, Václav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software