About: Metody ochrany kukuřice proti zavíječi kukuřičnému - ochrana genetická, chemická, biologická a agrotechnická     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The methodology is addressed to farmers who can find here instructions for control of maize against European corn borer and also to stuff of state administration to expedite them their supervisory activities connected with Bt-maize cultivation and chemical control of maize. The innovated methodology of control of maize against European corn borer involves agronomical, chemical, biological and genetic methods of control of maize. Risks and benefits of described methods are defined as well as possibilities, how to eliminate these risks. The genetic method of control of maize based on cultivation of genetically modified maize, so-called Bt-maize, is given in great detail. Chemical control is updated according to a %22Register of pesticides%22 published for 2008. Antiresistant strategies are proposed to minimize the risk of resistance of European corn borer to delta toxin of Bt-maize and to chemical insecticides. (en)
  • Metodika je určena praktickým zemědělcům, kteří v ní naleznou návod, jak uskutečňovat ochranu kukuřice vůči zavíječi kukuřičnému a také pracovníkům státní správy, kterým usnadní provádění jejich dozorových činností při pěstování Bt-kukuřice a v ochraně kukuřice. Pro každý z popsaných způsobů ochrany (agrotechnická, chemická, biologická a genetická) jsou uvedeny jak přínosy pro pěstitele tak i některé nevýhody nebo rizika. Podrobně je popsána genetická ochrana kukuřice proti zavíječi kukuřičnému založená na pěstování geneticky modifikované kukuřice, tzv. Bt-kukuřice. Aktualizována je chemická ochrana proti zavíječi kukuřičnému v souladu s registrem pesticidů pro rok 2008. Součástí metodiky jsou návrhy na antirezistentní strategie, které by měly snížit riziko vzniku rezistence zavíječe kukuřičného k delta toxinu Bt-kukuřice a také k chemickým prostředkům ochrany.
  • Metodika je určena praktickým zemědělcům, kteří v ní naleznou návod, jak uskutečňovat ochranu kukuřice vůči zavíječi kukuřičnému a také pracovníkům státní správy, kterým usnadní provádění jejich dozorových činností při pěstování Bt-kukuřice a v ochraně kukuřice. Pro každý z popsaných způsobů ochrany (agrotechnická, chemická, biologická a genetická) jsou uvedeny jak přínosy pro pěstitele tak i některé nevýhody nebo rizika. Podrobně je popsána genetická ochrana kukuřice proti zavíječi kukuřičnému založená na pěstování geneticky modifikované kukuřice, tzv. Bt-kukuřice. Aktualizována je chemická ochrana proti zavíječi kukuřičnému v souladu s registrem pesticidů pro rok 2008. Součástí metodiky jsou návrhy na antirezistentní strategie, které by měly snížit riziko vzniku rezistence zavíječe kukuřičného k delta toxinu Bt-kukuřice a také k chemickým prostředkům ochrany. (cs)
Title
  • Metody ochrany kukuřice proti zavíječi kukuřičnému - ochrana genetická, chemická, biologická a agrotechnická
  • Metody ochrany kukuřice proti zavíječi kukuřičnému - ochrana genetická, chemická, biologická a agrotechnická (cs)
  • Methodology of maize control against European corn borer - genetical, chemical, biological and agrotechnical control (en)
skos:prefLabel
  • Metody ochrany kukuřice proti zavíječi kukuřičnému - ochrana genetická, chemická, biologická a agrotechnická
  • Metody ochrany kukuřice proti zavíječi kukuřičnému - ochrana genetická, chemická, biologická a agrotechnická (cs)
  • Methodology of maize control against European corn borer - genetical, chemical, biological and agrotechnical control (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/08:00000397!RIV11-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B53043)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství ČR
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Uplatnění metodiky v praxi umožní zvýšení efektivity pěstování kukuřice, zvýšení kvality produkce a snížení používání pesticidů.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 379102
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/08:00000397
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 3098/09
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Bt maize; European corn borer; genetical control (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5D01FCB18AB7]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodika byla schválena MZe ČR pod č.j. 47975/08-18020 ISBN: 978-80-87011-90-4
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Falta, Vladan
  • Kocourek, František
  • Stará, Jitka
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software