About: DSC sample preparation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Správná příprava vzorku pro termickou analýzu může zabránit získání nepřesných výsledků. Výsledky jsou ovlivněny vlastnostmi měřeného materiálu, použitými měřícími pánvičkami, rychlostí chlazení či ohřevu a teplotním rozsahem měření. Výběr vhodné velikosti a hmotnosti vzorku spolu s homogenitou vzorku jsou důležitým předpokladem pro úspěšnou termickou analýzu. Citlivost a rozlišení termické analýzy jsou ovlivněny velikostí vzorku, obsahem vody ve vzorku a také typem měřící pánvičky a rychlostí chlazení a ohřevu. Výběr vhodného typu pánvičky záleží na vlastnostech měřeného materiálu. Vysoký obsah vody ve vzorku zvyšuje citlivost termické analýzy, ale zároveň je nezbytné použít pro měření hermeticky uzavíratelné pánvičky pro zabránění ztráty části hmoty vzorku. (cs)
  • The right sample preparation for thermal analysis can avoid obtaining unreasonable results. Results are influenced by material characteristics, sample pan used, and by cooling and warming rates and temperature range. Selection of appropriate sample size and weight together with sample homogeneity are important preconditions for successful thermal analysis. Sensitivity and resolution of thermal analysis is influenced by sample weight, sample water content and also by sample pan type and cooling/warming rate. Sample pan configuration depends on characteristic of measured material. High sample water content increases sensitivity of thermal analysis but for exact measurement the use of hermetic pans is necessary to avoid loss of sample mass.
  • The right sample preparation for thermal analysis can avoid obtaining unreasonable results. Results are influenced by material characteristics, sample pan used, and by cooling and warming rates and temperature range. Selection of appropriate sample size and weight together with sample homogeneity are important preconditions for successful thermal analysis. Sensitivity and resolution of thermal analysis is influenced by sample weight, sample water content and also by sample pan type and cooling/warming rate. Sample pan configuration depends on characteristic of measured material. High sample water content increases sensitivity of thermal analysis but for exact measurement the use of hermetic pans is necessary to avoid loss of sample mass. (en)
Title
  • DSC sample preparation
  • DSC sample preparation (en)
  • Příprava vzorků pro DSC (cs)
skos:prefLabel
  • DSC sample preparation
  • DSC sample preparation (en)
  • Příprava vzorků pro DSC (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/07:2196!RIV08-MZE-00027006
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 54;59
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3039), Z(MZE0002700602)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 418209
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/07:2196
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • DSC; differencial scanning calorimetry; sample size; pan; cooling rate (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C773B889E55D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Methods of Thermal Analysis in Plant Cryopreservation
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Faltus, Miloš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby,v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87011-05-8
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software