About: VHODNOST TRVALÉHO, PŘISETÉHO A DOČASNÉHO TRAVNÍHO POROSTU PRO EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Dosažené 11-leté výsledky s třikrát úspěšně založenými opakovanými přísevy dávají reálnou představu o potenciálních možnostech vlivu technologie přísevů pro introdukci jetelovinotravních směsek do travních porostů, změně botanického složení po přísevech a kvalitě píce ve srovnání přirozeným a obnoveným travním porostem při čtyřech úrovních hnojení. Aplikací PK hnojení se produkce sušiny u TTP zvýšila pouze na 5,49 t.ha-1 (104,2 %), zatímco u DTP na 8,24 t.ha-1 (156,4 %) a u PTP na 7,21 t.ha-1 (136,8 %). Aplikací hnojení N90PK produkce sušiny narůstá u TTP na 8,18 t.ha-1 (155,2 %), u DTP na 9,74 t.ha-1 (184,8 %) a u PTP na 8,78 t.ha-1. Maxima produkce sušiny bylo dosaženo při hnojení N180PK, kdy produkce sušiny TTP dosáhla 9,08 t.ha-1 (172,3 %), u DTP 10,47 t.ha-1 (198,7 %) a u PTP 10,13 t.ha-1 (192,2 %). Podíl přisetých jetelovin (tvořený převážně Trifolium pratense) dosáhl v průměru 11 sklizňových roků u PTP bez hnojení 1,08 t.ha-1 (15 %), u PTP s PK hnojením 1,33 t.ha-1 (18 %), u PTP s N90PK h
  • Dosažené 11-leté výsledky s třikrát úspěšně založenými opakovanými přísevy dávají reálnou představu o potenciálních možnostech vlivu technologie přísevů pro introdukci jetelovinotravních směsek do travních porostů, změně botanického složení po přísevech a kvalitě píce ve srovnání přirozeným a obnoveným travním porostem při čtyřech úrovních hnojení. Aplikací PK hnojení se produkce sušiny u TTP zvýšila pouze na 5,49 t.ha-1 (104,2 %), zatímco u DTP na 8,24 t.ha-1 (156,4 %) a u PTP na 7,21 t.ha-1 (136,8 %). Aplikací hnojení N90PK produkce sušiny narůstá u TTP na 8,18 t.ha-1 (155,2 %), u DTP na 9,74 t.ha-1 (184,8 %) a u PTP na 8,78 t.ha-1. Maxima produkce sušiny bylo dosaženo při hnojení N180PK, kdy produkce sušiny TTP dosáhla 9,08 t.ha-1 (172,3 %), u DTP 10,47 t.ha-1 (198,7 %) a u PTP 10,13 t.ha-1 (192,2 %). Podíl přisetých jetelovin (tvořený převážně Trifolium pratense) dosáhl v průměru 11 sklizňových roků u PTP bez hnojení 1,08 t.ha-1 (15 %), u PTP s PK hnojením 1,33 t.ha-1 (18 %), u PTP s N90PK h (cs)
  • The paper evaluates accurate small plot meadow trial at the site in Jevíčko in the Czech Republic. The site is situated at the climatic region that is mild warm, mild humid, at an altitude of 335 m, with average annual temperature of 7.5 oC and annual long-term precipitation average of 629 mm. The soil type is fluvisoil. The trial alterations: temporary (DTP), strip-seeded (PTP), and permanent (TTP) grassland at four levels of fertilization (no fertilization, P30K60, N90P30K60, N180P30K60) harvested three times annually. To establish temporary (in 1991) and strip-seeded grassland (strip-seeding 1991, 1996, 2000), the same mixture and seed quantity were used: festulolium hybrid (Lolium multiflorum Lam. x Festuca arundinacea Schreb.) cv. Felina (12 kg.ha-1), Lolium perenne cv. Sport (8 kg.ha-1), Dactylis glomerata cv. Niva (4 kg.ha-1), Trifolium pratense cv. Kvarta (3 kg.ha-1), Trifolium repens cv. Huia (2 kg.ha-1). PK fertilization increased dry matter production of TTP only to 5.49 t.ha-1 (104.2 (en)
Title
  • VHODNOST TRVALÉHO, PŘISETÉHO A DOČASNÉHO TRAVNÍHO POROSTU PRO EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ
  • THE EVOLUTION AND QUALITY OF PERMANENT, STRIP-SEEDED AND TEMPORARY GRASSLAND FOR ECOLOCIGAL FARMING (en)
  • VHODNOST TRVALÉHO, PŘISETÉHO A DOČASNÉHO TRAVNÍHO POROSTU PRO EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ (cs)
skos:prefLabel
  • VHODNOST TRVALÉHO, PŘISETÉHO A DOČASNÉHO TRAVNÍHO POROSTU PRO EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ
  • THE EVOLUTION AND QUALITY OF PERMANENT, STRIP-SEEDED AND TEMPORARY GRASSLAND FOR ECOLOCIGAL FARMING (en)
  • VHODNOST TRVALÉHO, PŘISETÉHO A DOČASNÉHO TRAVNÍHO POROSTU PRO EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/07:1914!RIV08-MZE-00027006
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 200;203
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3018)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 457857
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/07:1914
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • grasslands; botanical compounds; renovation; strip-seeding; legumegrass mixture; ekological farming (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [ECE57A83C243]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Prague
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Prague
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Ekologické zemědělství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kohoutek, Alois
  • Komárek, Petr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-213-1611-9
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software