About: Možnost využití elektroforézy hlízových proteinů a esteráz k charakterizaci registrovaných odrůd brambor     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Potatoes represent a very fundamental and irreplaceable crop and food. The cultivar verification and identification as well as the possibility of the cultivar genuineness control have become an obvious necessity. The electrophoretic profiles of soluble tuber proteins and enzymes are considered as appropriate for the cultivar identification. Two methods of PAGE – UPOV (1996, 2002) were used for the characterization and identification of the registered potato cultivars. Potato cultivars were found by both methods used to be distinguishable and identifiable. (en)
  • Brambory jsou velmi důležitou plodinou a nenahraditelnou potravinou. Odrůda je současně přímým nositelem kvalitativních znaků. Verifikace a identifikace odrůdy jakož i možnost kontroly pravosti odrůdové deklarace jsou velmi důležitým nástrojem např. pro kontrolu sadby. K tomuto účelu jsou velmi dobře využitelné elektroforetické profily rozpustných hlízových proteinů a enzymů. Pro identifikaci a charakterizaci registrovaných odrůd brambor byly použity dvě metody elektroforézy v polyakrylamidovém gelu podle UPOV (1996, 2002). Odrůdy byly rozlišitelné a identifikovatelné oběma metodami.
  • Brambory jsou velmi důležitou plodinou a nenahraditelnou potravinou. Odrůda je současně přímým nositelem kvalitativních znaků. Verifikace a identifikace odrůdy jakož i možnost kontroly pravosti odrůdové deklarace jsou velmi důležitým nástrojem např. pro kontrolu sadby. K tomuto účelu jsou velmi dobře využitelné elektroforetické profily rozpustných hlízových proteinů a enzymů. Pro identifikaci a charakterizaci registrovaných odrůd brambor byly použity dvě metody elektroforézy v polyakrylamidovém gelu podle UPOV (1996, 2002). Odrůdy byly rozlišitelné a identifikovatelné oběma metodami. (cs)
Title
  • Možnost využití elektroforézy hlízových proteinů a esteráz k charakterizaci registrovaných odrůd brambor
  • Možnost využití elektroforézy hlízových proteinů a esteráz k charakterizaci registrovaných odrůd brambor (cs)
  • The Possibility of Use of Tuber Protein and Esterase Electrophoresis for the Characterization of Potato Registered Cultivars (en)
skos:prefLabel
  • Možnost využití elektroforézy hlízových proteinů a esteráz k charakterizaci registrovaných odrůd brambor
  • Možnost využití elektroforézy hlízových proteinů a esteráz k charakterizaci registrovaných odrůd brambor (cs)
  • The Possibility of Use of Tuber Protein and Esterase Electrophoresis for the Characterization of Potato Registered Cultivars (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/05:347!RIV08-MZE-00027006
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 129;132
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44011), P(QF3050)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 531313
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/05:347
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • potatoes; cultivars; identification; tuber protein; enzym; electrophoresis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E1DC52BB77FB]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha ČZU
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha ČZU
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník referátů VII. odborný a vědecký seminář Osivo a sadba
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bradová, Jana
  • Matějová, Eva
  • Sýkorová, Světlana
  • Berová, Marie
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-213-1286-6
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 19 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software