About: Možnosti kryokonzervace zelenin rodu Allium     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Recently wide spread methods being used in cryopreservation of plants are based on vitrification. There are two main methods how to involve vitrification status in plants. The most promising results were obtained by the first method, which uses the cryoprotectants to involve glassy state during freezing to ultra low temperatures. By the second method lower regeneration was obtained. This mathod is based on encapsulation and dehydration of shoot tips to the cell content resulting in glassy state involvement. Tissue cultures of Allium plants are an important biotechnological step before and after cryopreservation. (en)
  • Metoda vitrifikace doznala v nedávné době velkého rozšíření při kryoprezervaci rostlin. Testovány byly dvě hlavní metody kryoprezervace založené na vitrifikaci. Lepších výsledků bylo dosaženo při použití metody, která využívá kryoprotektivní látky vyvolávající v rostlinách tvorbu skelných struktur. Nižší regenerace rostlin rodu Allium bylo dosaženo při použití metody enkapsulace-dehydratace. Pro přípravu rostlin před kryoprezervací a jejich regenerací po kryoprezervaci bylo použito metod kultivace rostlin v in vitro podmínkách.
  • Metoda vitrifikace doznala v nedávné době velkého rozšíření při kryoprezervaci rostlin. Testovány byly dvě hlavní metody kryoprezervace založené na vitrifikaci. Lepších výsledků bylo dosaženo při použití metody, která využívá kryoprotektivní látky vyvolávající v rostlinách tvorbu skelných struktur. Nižší regenerace rostlin rodu Allium bylo dosaženo při použití metody enkapsulace-dehydratace. Pro přípravu rostlin před kryoprezervací a jejich regenerací po kryoprezervaci bylo použito metod kultivace rostlin v in vitro podmínkách. (cs)
Title
  • Možnosti kryokonzervace zelenin rodu Allium
  • Možnosti kryokonzervace zelenin rodu Allium (cs)
  • Possibilities of cryopreservation of vegetables from genus Allium (en)
skos:prefLabel
  • Možnosti kryokonzervace zelenin rodu Allium
  • Možnosti kryokonzervace zelenin rodu Allium (cs)
  • Possibilities of cryopreservation of vegetables from genus Allium (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/05:#####559!RIV06-MZE-00027006
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 64;69
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002700602)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 531377
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/05:#####559
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cryopreservation, Allium, garlic, vitrification (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8D35423BFF9E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Žatec, Česká republika
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Konzervace a regenerace genetických zdrojů vegetativně množených druhů rostlin a Destupnost a využívání genetických zdrojů rostlin a podpora biodiversity
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Stavělíková, Helena
  • Zámečník, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚRV Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-86555-71-2
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software