Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cultivars of all important crops are bearers of their qualitative properties (nutritive, technological, hygienic etc.). The methods which can characterize cultivar identity, purity and trueness are very important for the quality of agricultural products and foods. The composition of storage proteins of cereal grain (prolamins, glutelins) and potato tuber protein is conditioned and fixed genetically by specific loci and this way the genotyp can be characterized . In addition the signal genes of storage proteins are linked in some cases with the genes of economically important properties and may also be the indirect markers of these traits. These facts are used mainly at wheat and barley. Using this criterion the variety can be characterized with high reliability. The gel electrophoresis of the mentioned proteins (SGE, PAGE, SDS-PAGE) is very suitable method for this purpose. New 5 wheat and 8 barley varieties were added to the catalogue of protein genetic markers (gliadins, HMW – glutenins (en)
- Různé modifikace gelové elektroforézy proteinů obilovin a brambor slouží k účelné identifikaci odrůd pšenice, ječmene a brambor. Byly vytvořeny katalogy elektroforetických spekter etalonových odrůd zmíněných komodit a tyto jsou pravidelně doplňovány a inovovány.
- Různé modifikace gelové elektroforézy proteinů obilovin a brambor slouží k účelné identifikaci odrůd pšenice, ječmene a brambor. Byly vytvořeny katalogy elektroforetických spekter etalonových odrůd zmíněných komodit a tyto jsou pravidelně doplňovány a inovovány. (cs)
|
Title
| - Characterization of some registered cereal and potato varieties using protein genetic markers. (en)
- Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů.
- Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Characterization of some registered cereal and potato varieties using protein genetic markers. (en)
- Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů.
- Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027006:_____/03:1396!RIV08-MZE-00027006
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027006:_____/03:1396
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Wheat; barley; potatoes; protein; electrophoresis; identification (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Kvalita rostlinné produkce: Současnost a perspektivy směrem k EU
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bradová, Jana
- Sýkorová, Světlana
- Šašek, Antonín
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav rostlinné výroby
|
https://schema.org/isbn
| |