About: Relikty vulkanitů souvisejících s křivoklátsko-rokycanským komplexem (lokalita Na Skaličkách – Křivoklátsko)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Occurrences of rhyolitic rocks in the SE of the Křivoklát-Rokycany volcanic complex – locality na Skaličkách – situated in the N of Nový Jáchymov – have composition of altered rhyolites. Rhyolitic rocks are characterized by matrix-support fabric. Recrystalized, devitrified matrix with scarce phenocrysts prevails. Additionally, rhyolitic outcrops with lithic and fluidal texture were identified in the southern part of studied locality. Genesis of these rocks is not completely constrained. Studied locality is probably relict of a small composed complex of intrusive and effusive rocks. Structure and texture of these rocks (formerly considered intrusive) resulted of associated effusive and intrusive Furongian volcanic activity of Křivoklát-Rokycany volcanic complex. (en)
  • Severnější výskyt lokality Na Skaličkách svou morfologií, protaženým tvarem, blízkostí křivoklátsko-rokycanského pásma, brekciovitým kontaktem s okolními horninami je pravděpodobně intruzí, jež může souviset se stavbou kaldery křivoklátsko-rokycanského pásma. Rovněž nemohu vyloučit ani tu možnost, že se jedná o subvulkanit – apofýzu hlouběji uloženého samostatného lakolitového tělesa kyselého magmatu vně hlavního vulkanického komplexu. Jižnější výskyt však svou morfologií, ale i texturou a strukturou s množstvím litických úlomků by mohl být interpretován jako produkt povrchové vulkanické aktivity. Mohlo by se jednat o relikt lávy související se severnější intruzí. Kompletně rekrystalovaná hornina s fluidální texturou, s litiky a ojedinělými xenokrysty a fragmenty pemzy, nevylučuje však ani interpretaci nebo spíše spekulaci o uložení a zachování reliktu pyroklastického proudu. Struktura horniny, litologie i chemizmus je však dobře srovnatelný s furongskými horninami, jež interpretoval Hradecký (Hradecký in Vorel et al. 2012) na listu Hudlice jako lávy a tato interpretace se jeví i na studované lokalitě jako nejpravděpodobnější
  • Severnější výskyt lokality Na Skaličkách svou morfologií, protaženým tvarem, blízkostí křivoklátsko-rokycanského pásma, brekciovitým kontaktem s okolními horninami je pravděpodobně intruzí, jež může souviset se stavbou kaldery křivoklátsko-rokycanského pásma. Rovněž nemohu vyloučit ani tu možnost, že se jedná o subvulkanit – apofýzu hlouběji uloženého samostatného lakolitového tělesa kyselého magmatu vně hlavního vulkanického komplexu. Jižnější výskyt však svou morfologií, ale i texturou a strukturou s množstvím litických úlomků by mohl být interpretován jako produkt povrchové vulkanické aktivity. Mohlo by se jednat o relikt lávy související se severnější intruzí. Kompletně rekrystalovaná hornina s fluidální texturou, s litiky a ojedinělými xenokrysty a fragmenty pemzy, nevylučuje však ani interpretaci nebo spíše spekulaci o uložení a zachování reliktu pyroklastického proudu. Struktura horniny, litologie i chemizmus je však dobře srovnatelný s furongskými horninami, jež interpretoval Hradecký (Hradecký in Vorel et al. 2012) na listu Hudlice jako lávy a tato interpretace se jeví i na studované lokalitě jako nejpravděpodobnější (cs)
Title
  • Relikty vulkanitů souvisejících s křivoklátsko-rokycanským komplexem (lokalita Na Skaličkách – Křivoklátsko)
  • Relikty vulkanitů souvisejících s křivoklátsko-rokycanským komplexem (lokalita Na Skaličkách – Křivoklátsko) (cs)
  • Associated volcanic relicts of the Křivoklát-Rokycany complex (locality Na Skaličkách – surrounding of Křivoklát) (en)
skos:prefLabel
  • Relikty vulkanitů souvisejících s křivoklátsko-rokycanským komplexem (lokalita Na Skaličkách – Křivoklátsko)
  • Relikty vulkanitů souvisejících s křivoklátsko-rokycanským komplexem (lokalita Na Skaličkách – Křivoklátsko) (cs)
  • Associated volcanic relicts of the Křivoklát-Rokycany complex (locality Na Skaličkách – surrounding of Křivoklát) (en)
skos:notation
  • RIV/00025798:_____/12:00000324!RIV13-MSM-00025798
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • podzim
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 164932
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025798:_____/12:00000324
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Křivoklát-Rokycany Volcanic Complex , rhyolitic rocks,effusive and intrusive Furongian volcanic activity, (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A0F099756328]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník Západočeského muzea v Plzni - Příroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 116
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Stárková, Marcela
issn
  • 0232-0738
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software