About: Slope instability and selected geofactors map 1:25 000, sheet 24-324 Brno-sever     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Metodika tvorby „Mapy svahových nestabilit a vybraných rizikových geofaktorů“ 1:25 000 spočívá ve vymapování všech prvků, souvisejících se svahovými nestabilitami. Tyto mapy zobrazují současné a potenciální svahové nestability. Aktivní sesuvná území jsou zobrazená červeně, dočasně uklidněná a potenciální černě. Psaná a fotografická dokumentace jednotlivých objektů je součástí elaborátu. Mapa zahrnuje take významné aktivní a opuštěné těžebny a lomy. Dále zahrnuje náchylnosti území k porušení stability svahů pak obsahuje plošně vymezené okrsky s charakteristikou podle stabilitních poměrů a s konkrétními podmínkami využití pro výstavbu. Náchylná území jsou dělena na dvě základní kategorie náchylností. Zóna I – strmé svahy se sklonem nad 30° na horninách krystalinika jsou zobrazené červenou barvou. Zóna II – nestabilní svahy na sedimentech neogénu a kvartéru jsou vyznačené zelenou barvou.
  • Metodika tvorby „Mapy svahových nestabilit a vybraných rizikových geofaktorů“ 1:25 000 spočívá ve vymapování všech prvků, souvisejících se svahovými nestabilitami. Tyto mapy zobrazují současné a potenciální svahové nestability. Aktivní sesuvná území jsou zobrazená červeně, dočasně uklidněná a potenciální černě. Psaná a fotografická dokumentace jednotlivých objektů je součástí elaborátu. Mapa zahrnuje take významné aktivní a opuštěné těžebny a lomy. Dále zahrnuje náchylnosti území k porušení stability svahů pak obsahuje plošně vymezené okrsky s charakteristikou podle stabilitních poměrů a s konkrétními podmínkami využití pro výstavbu. Náchylná území jsou dělena na dvě základní kategorie náchylností. Zóna I – strmé svahy se sklonem nad 30° na horninách krystalinika jsou zobrazené červenou barvou. Zóna II – nestabilní svahy na sedimentech neogénu a kvartéru jsou vyznačené zelenou barvou. (cs)
  • District area “Maps of the slope instabilities and selected risk geofactors” in a scale of 1:25 000 will provide information about hazardous areas of possible occurrence of landslide phenomena. The maps display recent and intermittent slope deformations, presently quiescent in black, recent active deformations in red colour. Documentation of the registered phenomena, written as well as photographic, is an implicit share of the evaluation. Simple prognostic maps of landslide susceptibility sometimes called also landslide hazard maps. Evaluation of input data (stability, morphometric, geological and hydrogeological conditions) provide means to define borderlines of quasihomogeneous zones of certain specific level of landslide hazard. Colours using a signal head principle differentiate individual zones. Zone I - unstable zone, is expressed by red (crystalline rocks slopes with dip more than 30°). Zone II - instability zone on the slopes underlaid by Tertiary and Quaternary sediments. Explanations to susceptibility maps are given in tables with short definitions of conditions regarding possible use of subzones as individual construction sites. (en)
Title
  • Slope instability and selected geofactors map 1:25 000, sheet 24-324 Brno-sever (en)
  • Mapa svahových nestabilit a vybraných geofaktorů 1: 25 000, list 24-324 Brno-sever
  • Mapa svahových nestabilit a vybraných geofaktorů 1: 25 000, list 24-324 Brno-sever (cs)
skos:prefLabel
  • Slope instability and selected geofactors map 1:25 000, sheet 24-324 Brno-sever (en)
  • Mapa svahových nestabilit a vybraných geofaktorů 1: 25 000, list 24-324 Brno-sever
  • Mapa svahových nestabilit a vybraných geofaktorů 1: 25 000, list 24-324 Brno-sever (cs)
skos:notation
  • RIV/00025798:_____/11:00000571!RIV12-MZP-00025798
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Mapa bude využitá pro územní samosprávu pro tvorbu územních plánů a upřesnění možnosti výstavby stavebních objektů, především z pohledu vhodnosti jejich založení.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 210562
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025798:_____/11:00000571
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Úkol 639600
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Map, landslide, rockfalls, susceptibility and prognoses map (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [08ECF1DA0E14]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Brno a okolí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Mapa obsahuje vektorizované zákresy sesuvů, skalních řícení a ploužení, dále starých a aktivních těžeben cihlářské suroviny, písků, štěrků a kamene. Dále obsahuje území k sesouvání náchylná. Zákresy do 50 m rozměrů jsou pouze bodové.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Krejčí, Oldřich
  • Krejčí, Vladimíra
  • Poul, Ivan
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software