About: XML aplikace a jednotná struktura datových sad ZABAGED v odvětví zeměměřictví a katastru nemovitostí na základě mezinárodních standardů.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the project was contribute to creation of the unified data sets structure in the field of surveying and cadastre of real estate on the basis of international standards, especially consortiums the World Wide Web Consortium (W3C) that defines and develops metalanguage XML (Extensible Markup Language) in its generality and, OPEN GIS (OGC) that develops metalanguage XML in standard GML (Geography Markup Langugage). The analysis of possibility to apply XML in the field of surveying and cadastre of real estate was performed. Description of selected data sets structure in the form of XSD schemes for created exchange format of ZABAGED was conducted, enabling the technology of data generation in proposed exchange format GML, and testing the presentation of XML application definition. (en)
  • Cílem projektu bylo přispět k vytvoření jednotné struktury datových sad v odvětví zeměměřictví a katastru nemovitostí na základě mezinárodních standardů, a to především konsorcií The World Wide Web Consortium (W3C), které definuje a rozvíjí metajazyk XML (Extensible Markup Language) v jeho obecnosti a OPEN GIS (OGC), které rozpracovává metajazyk XML do standardu GML (Geography Markup Langugage). Byla provedena analýza možností využití XML v odvětví zeměměřictví a katastru nemovitostí. Byl proveden popis struktury vybraných datových sad ve tvaru XSD schémat pro vytvořený výměnný formát ZABAGED, umožňujících technologii tvorby dat v navrženém výměnném formátu GML a odzkoušení prezentace definice XML aplikace.
  • Cílem projektu bylo přispět k vytvoření jednotné struktury datových sad v odvětví zeměměřictví a katastru nemovitostí na základě mezinárodních standardů, a to především konsorcií The World Wide Web Consortium (W3C), které definuje a rozvíjí metajazyk XML (Extensible Markup Language) v jeho obecnosti a OPEN GIS (OGC), které rozpracovává metajazyk XML do standardu GML (Geography Markup Langugage). Byla provedena analýza možností využití XML v odvětví zeměměřictví a katastru nemovitostí. Byl proveden popis struktury vybraných datových sad ve tvaru XSD schémat pro vytvořený výměnný formát ZABAGED, umožňujících technologii tvorby dat v navrženém výměnném formátu GML a odzkoušení prezentace definice XML aplikace. (cs)
Title
  • XML aplikace a jednotná struktura datových sad ZABAGED v odvětví zeměměřictví a katastru nemovitostí na základě mezinárodních standardů.
  • XML Application and Unified Data Sets Structure ZABAGED in the Field of Surveying and Cadastre of Real Estate on the Basis of International Standards. (en)
  • XML aplikace a jednotná struktura datových sad ZABAGED v odvětví zeměměřictví a katastru nemovitostí na základě mezinárodních standardů. (cs)
skos:prefLabel
  • XML aplikace a jednotná struktura datových sad ZABAGED v odvětví zeměměřictví a katastru nemovitostí na základě mezinárodních standardů.
  • XML Application and Unified Data Sets Structure ZABAGED in the Field of Surveying and Cadastre of Real Estate on the Basis of International Standards. (en)
  • XML aplikace a jednotná struktura datových sad ZABAGED v odvětví zeměměřictví a katastru nemovitostí na základě mezinárodních standardů. (cs)
skos:notation
  • RIV/00025615:_____/04:#0001343!RIV08-CUZ-00025615
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ZK 006 VZZK02)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Výměnný formát umožní přebírat data ZABAGED do GIS ve státní správě, samosprávě apod. Bez výměnného formátu by nebylo možné využívat data ZABAGED v jiných resortech než je resort ČÚZK. Ekonomický přínos lze vyčíslit odhadem na jednotky milionů Kč ročně.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 595289
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025615:_____/04:#0001343
http://linked.open...terniIdentifikace
  • VF_ZABAGED
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • XML; ZABAGED; GML; data structure; WMS; OGC (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7D9126357907]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Aplikace - XSD schémata spolu s technickou zprávou jsou k dispozici na http://www.vugtk.cz/odis/sborniky/vyzk_zpravy/vzk1068.html.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Byla vytvořena a ověřena technologie návrhu struktury výměnného formátu GML pro ZABAGED. Součástí výsledků je aplikace v podobě XSD schémat pro vytvořený výměnný formát ZABAGED umožňujících technologii tvorby dat v navrženém výměnném formátu GML.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Talich, Milan
  • Kafka, Štěpán
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software