About: DaCiMat - databáze citlivosti jednotlivých druhů historických a ostatních stavebních materiálů na povodně     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • DaCiMat (Databáze Citlivosti Materiálů) je webová aplikace vyvinutá na základě potřeb odborníků na problematiku ochrany památek před povodněmi z hlediska různých expertních oblastí: různé druhy stavebních materiálů, nemovité konstrukce, statika, biologicko-chemické procesy apod. Dále aplikace představuje platformu pro odborníky na ochranu movitého majetku před povodněmi. Aplikace umožňuje vyhledávat a prohlížet údaje o citlivosti různých materiálů, nemovitých konstrukcí a movitého majetku na zaplavení v souvislosti s různými vstupními vlivy. Je možné prohlížet a podrobně zadávat reakce jak přímé, tak druhotné. Aplikace též podporuje zadávání znalostí vhodných prevencí i následných sanací. Hlavní síla aplikace spočívá právě v organické syntéze širokého záběru multidisciplinarity, což se ukazuje být klíčovým faktorem pro úspěšnou a cílenou ochranu památek před povodněmi.
  • DaCiMat (Databáze Citlivosti Materiálů) je webová aplikace vyvinutá na základě potřeb odborníků na problematiku ochrany památek před povodněmi z hlediska různých expertních oblastí: různé druhy stavebních materiálů, nemovité konstrukce, statika, biologicko-chemické procesy apod. Dále aplikace představuje platformu pro odborníky na ochranu movitého majetku před povodněmi. Aplikace umožňuje vyhledávat a prohlížet údaje o citlivosti různých materiálů, nemovitých konstrukcí a movitého majetku na zaplavení v souvislosti s různými vstupními vlivy. Je možné prohlížet a podrobně zadávat reakce jak přímé, tak druhotné. Aplikace též podporuje zadávání znalostí vhodných prevencí i následných sanací. Hlavní síla aplikace spočívá právě v organické syntéze širokého záběru multidisciplinarity, což se ukazuje být klíčovým faktorem pro úspěšnou a cílenou ochranu památek před povodněmi. (cs)
  • DaCiMat (Database of Materials Sensitivity) is a web application developed to satisfy needs of experts of cultural heritage preservation according to various expert fields: building materials, unmovable constructions, statics, biological-chemical processes, etc. Further, the application represents a platform for experts on protecting and preserving movable assets from floods. The application supports searching and browsing data about various materials sensitivities, unmovable constructions and movable assets endangered by floods with various input parametres. It is possible to browse and edit direct reactions, as well as secondary reactions. The application also supports input of experts' knowledge about prevention and sanation. The main strength of the application lies in organic synthesis of a broad multidisciplinarity, which shows to be a key factor for a successful and effective preservation of cultural heritage from floods. (en)
Title
  • DaCiMat - databáze citlivosti jednotlivých druhů historických a ostatních stavebních materiálů na povodně
  • DaCiMat - databáze citlivosti jednotlivých druhů historických a ostatních stavebních materiálů na povodně (cs)
  • DaCiMat - a catalogue of historical and other buildings materials sensitivities to floods (en)
skos:prefLabel
  • DaCiMat - databáze citlivosti jednotlivých druhů historických a ostatních stavebních materiálů na povodně
  • DaCiMat - databáze citlivosti jednotlivých druhů historických a ostatních stavebních materiálů na povodně (cs)
  • DaCiMat - a catalogue of historical and other buildings materials sensitivities to floods (en)
skos:notation
  • RIV/00023299:_____/13:#0000303!RIV14-MK0-00023299
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(DF11P01OVV009)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Hodnota národního kulturního dědictví je obrovská a těžko vyčíslitelná. Aplikace DACIMAT byla koncipována pro podporu jeho zachování.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 67819
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023299:_____/13:#0000303
http://linked.open...terniIdentifikace
  • DACIMAT
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • database; flood risk; materials preservation; cultural heritage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E2978A22D7D7]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Bez licenčního poplatku. Pro přístup do webové aplikace je třeba získat uživatelský účet. Správcem uživatelských účtů je Ing. Robert Pergl, PhD., Česká zemědělská univerzita, Provozně ekonomická fakulta, Katedra Informačního inženýrství, Kamýcká 129, 165 21 Praha 6, tel. +420 777 042 249, e-mail: pergl@pef.czu.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Frankl, Jiří
  • Kopecká, Ivana
  • Nedvědová, Klára
  • Pergl, Robert
  • Šimůnek, Ivo
  • Balík, Lukáš
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software