About: Resolver URN:NBN     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Assigning URN:NBNs is allowed only for digital documents that long-term archived in the National Library of Czech Republic digital repository. URN:NBNs are currently being assigned to the digital surrogates of printed monographs and printed serials. Digital born documents are not involved in the pilot phase. Resolver application works with URN:NBN identifiers assigned in the Czech Republic only (i.e. starting with %22urn:nbn:cz%22 prefix). URN:NBN resolver is an JAVA application (J2EE) for assignment, management and searching URN:NBN persistent identifiers and for retrieving digital documents via these identifiers. Resolver retains information associated to the identifiers (bibliographic and technical metadata in particular). The resolver provides search based on URN:NBNs, cCNBs, ISSNs and ISBNs. Application has user and administrator interface. In the pilot phase, the main source of data (metadata) for URN:NBN resolver is the Digitisation Registry. (en)
  • URN:NBN může získat pouze digitální dokument, který je (bude) uložen v digitálním repozitáři NK ČR. URN:NBN je zatím přidělováno pouze dokumentům, které vznikly digitalizací tištěné předlohy (tištěné monografie, tištěné seriály). Digital born dokumenty nejsou zahrnuty. Resolver je určen pouze pro identifikátory URN:NBN přidělené v českém prostředí (začínající prefixem urn:nbn:cz). Resolver je JAVA aplikace (J2EE), která umožňuje přidělování identifikátoru URN:NBN, jeho evidenci, správu a vyhledávání trvalých identifikátorů URN:NBN a k nim tedy relevantních digitálních dokumentů. Resolver udržuje informace přidružené k těmto identifikátorům (základní bibliografické a technické údaje). Resolver umožňuje vyhledávat digitální dokumenty primárně podle identifikátoru URN:NBN, podle čČNB a čísel ISSN a ISBN. Aplikace má uživatelské (veřejné) i administrátorské rozhraní. V pilotní fázi budou přiřazeny identifikátory všem dokumentům evidovaným v RD.CZ, které jsou uloženy v datovém repozitáři NK ČR.
  • URN:NBN může získat pouze digitální dokument, který je (bude) uložen v digitálním repozitáři NK ČR. URN:NBN je zatím přidělováno pouze dokumentům, které vznikly digitalizací tištěné předlohy (tištěné monografie, tištěné seriály). Digital born dokumenty nejsou zahrnuty. Resolver je určen pouze pro identifikátory URN:NBN přidělené v českém prostředí (začínající prefixem urn:nbn:cz). Resolver je JAVA aplikace (J2EE), která umožňuje přidělování identifikátoru URN:NBN, jeho evidenci, správu a vyhledávání trvalých identifikátorů URN:NBN a k nim tedy relevantních digitálních dokumentů. Resolver udržuje informace přidružené k těmto identifikátorům (základní bibliografické a technické údaje). Resolver umožňuje vyhledávat digitální dokumenty primárně podle identifikátoru URN:NBN, podle čČNB a čísel ISSN a ISBN. Aplikace má uživatelské (veřejné) i administrátorské rozhraní. V pilotní fázi budou přiřazeny identifikátory všem dokumentům evidovaným v RD.CZ, které jsou uloženy v datovém repozitáři NK ČR. (cs)
Title
  • Resolver URN:NBN
  • Resolver URN:NBN (cs)
  • URN:NBN resolver (en)
skos:prefLabel
  • Resolver URN:NBN
  • Resolver URN:NBN (cs)
  • URN:NBN resolver (en)
skos:notation
  • RIV/00023221:_____/10:#0000120!RIV11-MK0-00023221
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MK00002322102)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zlepšení trvalé dostupnosti digitalizovaných dokumentů, jejich citování a zlepšení dlouhodobé ochrany těchto dokumentů
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 285005
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023221:_____/10:#0000120
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Resolver URN:NBN - pilot
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • identification; persistent identifiers; URN:NBN; resolver; digital documents (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F60C422CBA5D]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Národní knihovna České republiky, Praha; http://resolver.nkp.cz
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Java aplikace na přidělování, správu a vyhledávání trvalých identifikátorů založených na systému URN:NBN a digitálních dokumentů k nim relevantních - poloprovoz.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Cubr, Ladislav
  • Hutař, Jan
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software