About: Výběr dialyzační metody u pacienta v terminálním stádiu chronického renálního selhání (ESRD)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Dialysis modality selection for end-stage renal disease patients is based on patient and physician preference. Because of concerns of nephrologists regarding patients morbidity, mortality and excessive incidence of infectious complications peritoneal dialysis (PD) remains underused. Up to now, the data have indicated that overall survival on both modalities is similar, on peritoneal dialysis changes over the time. In the first 2 years of PD therapy the relative risk of death is lower in comparisson with HD. After these 2 years, mortality risk increases on PD when compared to HD and after 5 years exceeds that on HD. To take advantage of the better survival of PD after the initiation of dialysis treatment is PD an appropriate method for patients listed for renal transplant. Because of comparative studies report little difference in survival and quality-of-life outcomes between HD and PD, the therapy choices should be based on patient preferences and the patient should obtain comprehensive predialysis education regarding both dialysis methods. (en)
  • Výběr dialyzační metody pro pacienta v terminálním stádiu chronického renálního selhání (ESRD) závisí na preferenci pacienta a ošetřujícího lékaře. Vzhledem k přetrvávajícím pochybnostem nefrologů ohledně morbidity, mortality a vysoké incidence infekčních komplikací při léčbě peritoneální dialýzou (PD), je tato metoda stále ve stínu hemodialýzy. Dostupná data naznačují, že pacientské přežívání je na obou modalitách srovnatelné, na PD se mění s délkou léčby. V prvních dvou letech léčby PD je riziko smrti nižší v porovnání s hemodialýzou (HD), v dalších letech roste, po 5 letech převyšuje mortalitní riziko na HD. Vzhledem k benefitu PD v prvních letech léčby je vhodnou metodou léčby u pacientů čekajících na transplantaci ledviny. Vzhledem k malým rozdílům v přežívání a kvalitě života mezi PD a HD pacienty by měla být volba dialyzační metody ponechána na pacientově preferenci a pacient by měl být o obou metodách nezaujatě informován.
  • Výběr dialyzační metody pro pacienta v terminálním stádiu chronického renálního selhání (ESRD) závisí na preferenci pacienta a ošetřujícího lékaře. Vzhledem k přetrvávajícím pochybnostem nefrologů ohledně morbidity, mortality a vysoké incidence infekčních komplikací při léčbě peritoneální dialýzou (PD), je tato metoda stále ve stínu hemodialýzy. Dostupná data naznačují, že pacientské přežívání je na obou modalitách srovnatelné, na PD se mění s délkou léčby. V prvních dvou letech léčby PD je riziko smrti nižší v porovnání s hemodialýzou (HD), v dalších letech roste, po 5 letech převyšuje mortalitní riziko na HD. Vzhledem k benefitu PD v prvních letech léčby je vhodnou metodou léčby u pacientů čekajících na transplantaci ledviny. Vzhledem k malým rozdílům v přežívání a kvalitě života mezi PD a HD pacienty by měla být volba dialyzační metody ponechána na pacientově preferenci a pacient by měl být o obou metodách nezaujatě informován. (cs)
Title
  • Výběr dialyzační metody u pacienta v terminálním stádiu chronického renálního selhání (ESRD)
  • Výběr dialyzační metody u pacienta v terminálním stádiu chronického renálního selhání (ESRD) (cs)
  • Dialysis modality selection in patient with end-stage renal disease (ESRD) (en)
skos:prefLabel
  • Výběr dialyzační metody u pacienta v terminálním stádiu chronického renálního selhání (ESRD)
  • Výběr dialyzační metody u pacienta v terminálním stádiu chronického renálního selhání (ESRD) (cs)
  • Dialysis modality selection in patient with end-stage renal disease (ESRD) (en)
skos:notation
  • RIV/00023001:_____/12:00056055!RIV13-MZ0-00023001
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 178678
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023001:_____/12:00056055
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • end-stage renal disease, peritoneal dialysis, hemodialysis, patient survival, choice of dialysis treatment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8DC3B9344074]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuality v nefrologii
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 18
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Paříková, Alena
issn
  • 1210-955X
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software