About: Úloha endoskopie v programu transplantace jater     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The role of endoscopy in the program of liver transplantation is simply exceptional with respect to its variability and contribution. Besides general diagnosis and therapy prior to transplantation, its major roles include diagnosis and treatment of complications of portal hypertension, follow-up of patients with ulcerative colitis, and diagnosis and treatment of biliary complications. Esophageal varices were visualized in more than 50% of transplant candidates. To stop bleeding, preference is given to a combination of endoscopic methods and vasoactive drugs, while endoscopic methods are preferred to beta-blockers in preventing managing recurrent and first bleeding episodes. Of particular importance is prevention of the first bleeding episode. A total of 73 patients were enrolled into a multicentric study comparing propranolol vs. endoscopic ligation. The 18-month acturial bleeding risk was 20% vs. 5% in favor of ligation, there was not any difference in mortality. A fairly common and promising indic (en)
  • Role endoskopie v programu transplantace jater je s ohledem na variabilitu metod a význam mimořádná. Vedle univerzální a nespecifické diagnostiky a léčby před transplantací je její hlavní úlohou diagnostika a léčba komplikací portální hypertenze, sledování nemocných s ulcerózní kolitidou a diagnostika a léčba biliárních komplikací. Jícnové varixy jako nejzávažnější projev portální hypertenze jsme prokázali u více než 50% kandidátů transplantace. V zástavě krvácení používáme kombinaci endoskopické léčby s vasoaktivními látkami, v prevenci opakovaného i prvního krvácení upřednostňujeme endoskopické metody před beta blokátory. Významná je zejména prevence prvního krvácení. Do multicentrické srovnávací studie propranolol vs. endoskopická ligace bylo zařazeno 73 nemocných. Riziko krvácení bylo po 18 měsících 20% vs. 5% ve prospěch ligace, v mortalitě nebyl rozdíl. Častou a vděčnou indikací k transplantaci je primární sklerózující cholangitida manifestující se typicky cholestatickým syndromem. Doprovázejí
  • Role endoskopie v programu transplantace jater je s ohledem na variabilitu metod a význam mimořádná. Vedle univerzální a nespecifické diagnostiky a léčby před transplantací je její hlavní úlohou diagnostika a léčba komplikací portální hypertenze, sledování nemocných s ulcerózní kolitidou a diagnostika a léčba biliárních komplikací. Jícnové varixy jako nejzávažnější projev portální hypertenze jsme prokázali u více než 50% kandidátů transplantace. V zástavě krvácení používáme kombinaci endoskopické léčby s vasoaktivními látkami, v prevenci opakovaného i prvního krvácení upřednostňujeme endoskopické metody před beta blokátory. Významná je zejména prevence prvního krvácení. Do multicentrické srovnávací studie propranolol vs. endoskopická ligace bylo zařazeno 73 nemocných. Riziko krvácení bylo po 18 měsících 20% vs. 5% ve prospěch ligace, v mortalitě nebyl rozdíl. Častou a vděčnou indikací k transplantaci je primární sklerózující cholangitida manifestující se typicky cholestatickým syndromem. Doprovázejí (cs)
Title
  • Úloha endoskopie v programu transplantace jater
  • The role of endoscopy in the programme of liver transplantation (en)
  • Úloha endoskopie v programu transplantace jater (cs)
skos:prefLabel
  • Úloha endoskopie v programu transplantace jater
  • The role of endoscopy in the programme of liver transplantation (en)
  • Úloha endoskopie v programu transplantace jater (cs)
skos:notation
  • RIV/00023001:_____/05:00001263!RIV08-MZ0-00023001
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • S40--S47
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • suppl. 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 547717
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023001:_____/05:00001263
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • liver transplantation; portal hypertension; primary sclerosing cholangitis; biliary complications (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EDE24424C27E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Folia gastroenterologica et hepatologica
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 3
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Špičák, Julius
issn
  • 1214-4088
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software