About: Umístění a instalace sněhoměru LDSMS pro reprezentativní kontinuální měření vodní hodnoty a dalších vlastností sněhu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Informace o sněhové pokrývce je potřebná v mnoha oborech lidské činnosti (hydrologie, zemědělství, stavebnictví, pojištění apod.). Vlastnosti sněhu zjišťované manuálním měřením jsou nákladné a málo flexibilní, pokud jde o potřeby modelů odtoku vyvinutých v nedávném období a jejich aplikace. Měření sněhu systémem LDSMS vyvinuté v grantu TAČR v ČR je navrženo především jako kontinuální měření vodní hodnoty sněhu (SWE) a výšky sněhu, a také prosáklé roztálé vody a může být rozšířeno o měření mnoha dalších charakteristik. Certifikovaná metodika popisuje optimální podmínky pro výběr representativní lokality, kroky potřebné k její úpravě, výstavbu stabilizační a drenážní základny pod systémem měření, složení zařízení, nasazení sensorů a elektronického vybavení a nastartování systému. Cílem metodiky je zajištění optimálních podmínek pro správnou a dlouhodobou činnost zařízení.
  • Informace o sněhové pokrývce je potřebná v mnoha oborech lidské činnosti (hydrologie, zemědělství, stavebnictví, pojištění apod.). Vlastnosti sněhu zjišťované manuálním měřením jsou nákladné a málo flexibilní, pokud jde o potřeby modelů odtoku vyvinutých v nedávném období a jejich aplikace. Měření sněhu systémem LDSMS vyvinuté v grantu TAČR v ČR je navrženo především jako kontinuální měření vodní hodnoty sněhu (SWE) a výšky sněhu, a také prosáklé roztálé vody a může být rozšířeno o měření mnoha dalších charakteristik. Certifikovaná metodika popisuje optimální podmínky pro výběr representativní lokality, kroky potřebné k její úpravě, výstavbu stabilizační a drenážní základny pod systémem měření, složení zařízení, nasazení sensorů a elektronického vybavení a nastartování systému. Cílem metodiky je zajištění optimálních podmínek pro správnou a dlouhodobou činnost zařízení. (cs)
  • Information on the snowpack characteristics is needed in many fields of human activities (hydrology, agriculture, civil engineering, insurance etc.). Snow properties measured by manual snow measurements are becoming expensive and less flexible regarding needs and requests of recent run-off models and their applications. Snow measurement system LDSMS developed under the grant of the Technology Agency of the Czech Republic is primarily designed to continuous measurement of snow water equivalent (SWE) and snow depth and also snowmelt seepage and can be extended by measurement of many other characteristics. The certified methodology describes optimized conditions for selecting the representative locality, steps required for the locality adjustment, building of stabilization and draining base below the snow measurement system, device assembling, mounting of sensors and other electronic equipment and starting up of the system. The objective of the manual is to ensure optimal conditions for correct and long term operation of the device. (en)
Title
  • Umístění a instalace sněhoměru LDSMS pro reprezentativní kontinuální měření vodní hodnoty a dalších vlastností sněhu
  • Umístění a instalace sněhoměru LDSMS pro reprezentativní kontinuální měření vodní hodnoty a dalších vlastností sněhu (cs)
  • Emplacement and installation of snow measurement system LDSMS to ensure representative continuous measurement of snow water equivalent and other characteristics of snow cover (en)
skos:prefLabel
  • Umístění a instalace sněhoměru LDSMS pro reprezentativní kontinuální měření vodní hodnoty a dalších vlastností sněhu
  • Umístění a instalace sněhoměru LDSMS pro reprezentativní kontinuální měření vodní hodnoty a dalších vlastností sněhu (cs)
  • Emplacement and installation of snow measurement system LDSMS to ensure representative continuous measurement of snow water equivalent and other characteristics of snow cover (en)
skos:notation
  • 6838/ENV/15
  • RIV/00020711:_____/14:00004113!RIV15-TA0-00020711
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01020673)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • MŽP,700 Sekce technické ochrany ŽP
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Úspora nákladů fyzických i právnických osob a pojišťoven ve výši 14 mil. Kč až 125 mil. Kč (dle dat z let 2009-13). Zabránění cca 5 až 10% povodňových škod, což by v případě povodní z let 2006 a 2010 znamenalo úsporu ze SR ve výši až 500 mil. Kč
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 51859
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/14:00004113
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 6838/ENV/15
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • snow depth; snow water equivalent; continuous measurement; snow measurement device (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2F954839B1FB]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodika zahrnuje návod pro výběr a přípravu optimální locality a kroky pro správnou instalaci a spolehlivé měření formou názorného postupu instalace a kompletace přístroje sněhoměru LDSMS
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Špulák, Ondřej
  • Bagal, Zdeněk
  • Daneš, Libor
  • Černohous, V.
  • Kulasová, Alena
  • Souček, J.
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software