About: Impact of selected ponds of South and Central Moravia regions on the water quality and flood protection     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • angličtině In the years 2005 to 2010 was carried out monitoring of the quality of the aquatic environment of selected ponds and small reservoirs (SWR) in areas of southern and central Moravia. The intention was to pay attention to the influence of surface streams and water quality ponds and SWR. Among the sites of interest were included the main ponds (breeding fish market) Nesyt with extensive fisheries management and conservation aspects of preferences and Vrkoč, Šibeník and Kurdějovský pond with semi-intensive fisheries management. Other locations were SWR Želeč (primarily intended for flood protection) and SWR Heroltice (intended for water retention). Ecosystems of monitored sites significantly eliminate the strong pollution brought by tributaries, as was the case Kurdějovský and Šibeník ponds, and reservoir Želeč. It was confirmed that the character of changes in the quality of water flow ponds is fundamentally influenced by the quality of the inlet water. (en)
  • V letech 2005 až 2010 bylo prováděno sledování kvality vodního prostředí vybraných rybníků a malých vodních nádrží v oblastech jižní a střední Moravy. Záměrem bylo věnovat pozornost vzájemnému ovlivnění jakosti povrchových tekoucích vod a jakosti vody rybníků a nádrží. Mezi zájmové lokality byly zařazeny hlavní rybníky: Nesyt s extenzivním rybářským managementem a preferencí aspektů ochrany přírody a Vrkoč s polointenzivním rybářským managementem; dále výtažníky: Šibeník a Kurdějovský s polointenzivním rybářským managementem. Dalšími lokalitami byly MVN u obce Želeč (prioritně určena pro protipovodňovou ochranu v povodí) a MVN u obce Heroltice (určena pro chov ryb a retenci vod). Ekosystémy sledovaných lokalit významně eliminovaly i silné znečištění přinášené přítoky. Bylo potvrzeno, že charakter změn kvality vody po průtoku rybníky je zcela zásadně ovlivněn kvalitou přítokové vody.
  • V letech 2005 až 2010 bylo prováděno sledování kvality vodního prostředí vybraných rybníků a malých vodních nádrží v oblastech jižní a střední Moravy. Záměrem bylo věnovat pozornost vzájemnému ovlivnění jakosti povrchových tekoucích vod a jakosti vody rybníků a nádrží. Mezi zájmové lokality byly zařazeny hlavní rybníky: Nesyt s extenzivním rybářským managementem a preferencí aspektů ochrany přírody a Vrkoč s polointenzivním rybářským managementem; dále výtažníky: Šibeník a Kurdějovský s polointenzivním rybářským managementem. Dalšími lokalitami byly MVN u obce Želeč (prioritně určena pro protipovodňovou ochranu v povodí) a MVN u obce Heroltice (určena pro chov ryb a retenci vod). Ekosystémy sledovaných lokalit významně eliminovaly i silné znečištění přinášené přítoky. Bylo potvrzeno, že charakter změn kvality vody po průtoku rybníky je zcela zásadně ovlivněn kvalitou přítokové vody. (cs)
Title
  • Impact of selected ponds of South and Central Moravia regions on the water quality and flood protection (en)
  • Vliv vybraných rybníků a malých vodních nádrží jižní a střední Moravy na kvalitu vodního prostředí a protipovodňovou ochranu
  • Vliv vybraných rybníků a malých vodních nádrží jižní a střední Moravy na kvalitu vodního prostředí a protipovodňovou ochranu (cs)
skos:prefLabel
  • Impact of selected ponds of South and Central Moravia regions on the water quality and flood protection (en)
  • Vliv vybraných rybníků a malých vodních nádrží jižní a střední Moravy na kvalitu vodního prostředí a protipovodňovou ochranu
  • Vliv vybraných rybníků a malých vodních nádrží jižní a střední Moravy na kvalitu vodního prostředí a protipovodňovou ochranu (cs)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/12:00003686!RIV13-MZE-00020711
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1220233)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 178312
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/12:00003686
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • water quality; nutrients; small water reservoir; wetland; pond (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DFAF2C345A5C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Říční krajina 8. Sborník příspěvků z konference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dzuráková, Miriam
  • Rozkošný, Miloš
  • Sedláček, Pavel
  • Řídká, Andrea
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Koalice pro řeky
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87651-02-5
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software