About: Funkční vzorek gravitačního koncentračního kontinuálního sampleru     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The gravitational continual sampler with improved construction serves for the continual sampling of fine suspended particles from waters with their low concentration (water pipelines, surface flowing waters). The prototype of sampler compose from settling vessel made from transparent PET with inside ribbing, inspection window and screw-on cap of TRISTARE type. The suction pipe of 3m length is fitted in its intake part with a shapeable suction basket (loop size 12 and 1 mm) and with a flexible intake basket inside the settling vessel. The discharge pipe of 1.5 length starts with the sucking part equipped with an adhesive mesh of 1.5dm2. The precisely manufactured components made from PET, PVC and PE can be assembled without the use of tools and connecting materials. Experimental testing of the prototype proved good constructional and functional performance for surface oligotrophic and drinking waters, for which it is primarily intended. The facility works well even in winter temperature conditions (en)
  • Gravitační koncentrační kontinuální vzorkovač zlepšené konstrukce slouží ke kontinuálnímu vzorkování plavenin ve vodách s jejich nízkou koncentrací (vodovodní řady, povrchové tekoucí vody) Funkční vzorek vzorkovače plavenin se vyznačuje transparentní PET sedimentační nádobou s prolisy, kontrolním průzorem a šroubovacím víkem typu TRISTAR. Přívodní potrubí délky 3m je na odběrném místě opatřeno tvarovatelným sacím košem (velikost ok 12mm a 1mm) a uvnitř sedimentační nádoby flexibilním nápustným košem. Odtokové potrubí délky 1,5 m je opatřeno adhezní síťkou s plochou 1,5 dm2. Přesně vyrobené díly z PET, měkčeného PVC a PE lze kompletně složit a rozebrat bez použití nástrojů a pojiv. Testy prokázaly dobré konstrukční a funkční vlastnost funkčního vzorku pro oligotrofní povrchové a pitné vody, pro které je primárně určen. Zařízení pracovalo dobře i v zimních teplotních podmínkách
  • Gravitační koncentrační kontinuální vzorkovač zlepšené konstrukce slouží ke kontinuálnímu vzorkování plavenin ve vodách s jejich nízkou koncentrací (vodovodní řady, povrchové tekoucí vody) Funkční vzorek vzorkovače plavenin se vyznačuje transparentní PET sedimentační nádobou s prolisy, kontrolním průzorem a šroubovacím víkem typu TRISTAR. Přívodní potrubí délky 3m je na odběrném místě opatřeno tvarovatelným sacím košem (velikost ok 12mm a 1mm) a uvnitř sedimentační nádoby flexibilním nápustným košem. Odtokové potrubí délky 1,5 m je opatřeno adhezní síťkou s plochou 1,5 dm2. Přesně vyrobené díly z PET, měkčeného PVC a PE lze kompletně složit a rozebrat bez použití nástrojů a pojiv. Testy prokázaly dobré konstrukční a funkční vlastnost funkčního vzorku pro oligotrofní povrchové a pitné vody, pro které je primárně určen. Zařízení pracovalo dobře i v zimních teplotních podmínkách (cs)
Title
  • Funkční vzorek gravitačního koncentračního kontinuálního sampleru
  • Funkční vzorek gravitačního koncentračního kontinuálního sampleru (cs)
  • A prototype of gravitational continual sampler for the concentrated samples of suspended load (en)
skos:prefLabel
  • Funkční vzorek gravitačního koncentračního kontinuálního sampleru
  • Funkční vzorek gravitačního koncentračního kontinuálního sampleru (cs)
  • A prototype of gravitational continual sampler for the concentrated samples of suspended load (en)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/11:00003344!RIV12-MZP-00020711
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZP0002071101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zařízení s nízkými výrobními náklady může pro řadu typů použití nahradit velkoobjemové vzorky a centrifugační samplery. Jednorázové použití je vhodné pro mikrobiologické vzorkování pitných i důlních vod.Výroba je možná kusově i sériově.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 200615
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/11:00003344
http://linked.open...terniIdentifikace
  • DDG-2008/2011-28F
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sediment sampler; suspended load; pipeline; streams (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DEDEE58517EE]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • odbor Aplikované ekologie, VUV T.G.M. v.v.i., terénní instalace
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Pro spolehlivou funkci je nutné zachovat rozdíl pracovních hladin nad 10 cm. Zařízení opakovaně dobře pracovalo v tocích s minimálním průtokem 0,01 - 0,02 l/s. Průměrný zkoncentrovaný objem za 168 h 250 litrů do 5 litrů.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kubíková, Lucie
  • Simon, Ondřej
  • Tichá, Kamila
  • Douda, Karel
  • Kladivová, Věra
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software