About: Hodnocení životního cyklu osobní pneumatiky metodou LCA     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Assessment of the life cycle of a product, service or technology is one of the most important tools of environmental policy. This method is assumed to be a perspective voluntary instrument for implementation of sustainable development and allows us to assess both the demand for energy and raw materials, as well as the impacts on human life and on the life of ecosystems in the representative phases of product existence. The main objective of the article is presentation of the LCA method application on the standard car tyre which focuses on the impacts of the whole life cycle of tyre, individual phases in life cycle and especially comparison of different methods of treatment with used waste car tyres (cement works, pyrolysis, recycling) with different transport distance. The results were evaluated by elementary flows and impact assessment. Dominative phase in the life cycle of car tyre is extraction of raw materials. The technologies for waste car tyre treatment are comparable in environemntal impacts. (en)
  • Hodnocení životního cyklu (LCA-Life Cycle Assessment) výrobku, služby nebo technologie je jedním z nejdůležitějších nástrojů politiky životního prostředí. Tato metoda je považována za perspektivní dobrovolný nástroj k realizaci trvale udržitelného rozvoje a umožňuje nám posoudit, jak poptávku po energii a surovinách, stejně jako jeho vlivů na lidský život a život ekosystémů v reprezentativních fázích existence o výrobku. Hlavním cílem tohoto článku je prezentace aplikace metody LCA na standardní automobilové pneumatiky, která se zaměřuje na dopady celého životního cyklu pneumatiky, jednotlivé fáze životního cyklu a především srovnání různých metod nakládání s použitými pneumatikami (cementárny, pyrolýza, recyklace) s různými dopravní vzdálenosti. Výsledky byly vyhodnoceny základní toků a posouzení dopadů. Dominantní fází životního cyklu automobilové pneumatiky je těžba surovin. Technologie pro nakládání s odpadními pneumatikami jsou srovnatelné z hlediska environmentálních dopadů.
  • Hodnocení životního cyklu (LCA-Life Cycle Assessment) výrobku, služby nebo technologie je jedním z nejdůležitějších nástrojů politiky životního prostředí. Tato metoda je považována za perspektivní dobrovolný nástroj k realizaci trvale udržitelného rozvoje a umožňuje nám posoudit, jak poptávku po energii a surovinách, stejně jako jeho vlivů na lidský život a život ekosystémů v reprezentativních fázích existence o výrobku. Hlavním cílem tohoto článku je prezentace aplikace metody LCA na standardní automobilové pneumatiky, která se zaměřuje na dopady celého životního cyklu pneumatiky, jednotlivé fáze životního cyklu a především srovnání různých metod nakládání s použitými pneumatikami (cementárny, pyrolýza, recyklace) s různými dopravní vzdálenosti. Výsledky byly vyhodnoceny základní toků a posouzení dopadů. Dominantní fází životního cyklu automobilové pneumatiky je těžba surovin. Technologie pro nakládání s odpadními pneumatikami jsou srovnatelné z hlediska environmentálních dopadů. (cs)
Title
  • Hodnocení životního cyklu osobní pneumatiky metodou LCA
  • Evaluation of the Life Cycle of the Standard Car Tyre by LCA Method (en)
  • Hodnocení životního cyklu osobní pneumatiky metodou LCA (cs)
skos:prefLabel
  • Hodnocení životního cyklu osobní pneumatiky metodou LCA
  • Evaluation of the Life Cycle of the Standard Car Tyre by LCA Method (en)
  • Hodnocení životního cyklu osobní pneumatiky metodou LCA (cs)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/10:00003604!RIV13-MZP-00020711
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZP0002071102)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 261998
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/10:00003604
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • LCA, product, tyre, life cycle, waste (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EB1E965F39BE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Blansko
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Transport, Health and Environment
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kočí, Vladimír
  • Kořínek, Robert
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Tribun EU spol. s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7399-141-8
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software