About: Escherichia coli v českých povrchových vodách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Escherichia coli is a very good and highly specific indicator of water quality, indicating faecal pollution. During the quantitative detection of E. coli it is necessary to follow strictly the method prescribed, with the respect to the precision of the detection. The results of detection of E. coli in the year of 2007 (100 profiles of state monitoring network, 12 samples per year) were processed. From the results obtained, the value limit of 25 cfu/ml was proposed. In the case of using the arithmetic mean for the evaluation of results, 58 % of the profiles met the proposed value limit, in the case of geometric means and average values it was 82 %, and in the case of using the percentile P95, it was 28 % of them. In the third of the profiles studied, the relative standard deviation was higher than 150 %. That is – mainly in the case of smaller streams, caused by changes of the flow during wet weather. (en)
  • Escherichia coli je specifickým ukazatelem s vysokou indikační hodnotou pro fekální znečištění. V minulosti nebyl tento ukazatel pro hodnocení povrchové vody dosud užíván. Bylo proto provedeno souhrnné hodnocení výskytu E. coli v povrchových vodách ČR v r. 2007 (12 odběrů ročně ve 100 profilech). Na základě statistického zhodnocení výsledků je navržen limit E. coli 25 ktj/1 ml jako přípustné znečištění povrchových toků ČR. Z výzkumu vyplynuly i rozdíly v korelaci mezi „příbuznými“ indikátory znečištění vod (E. coli, koliformní a fekální koliformní bakterie). Z nízké korelace E. coli a koliformních bakterií je zřejmé, že koncentrace koliformních bakterií není vázána pouze na fekální znečištění jako zdroji výskytu. Dalším zjištěním je, že k přesnému kvantitativnímu stanovení E. coli v povrchových vodách není vhodné používat metodu, která současně detekuje E. coli a koliformní bakterie .
  • Escherichia coli je specifickým ukazatelem s vysokou indikační hodnotou pro fekální znečištění. V minulosti nebyl tento ukazatel pro hodnocení povrchové vody dosud užíván. Bylo proto provedeno souhrnné hodnocení výskytu E. coli v povrchových vodách ČR v r. 2007 (12 odběrů ročně ve 100 profilech). Na základě statistického zhodnocení výsledků je navržen limit E. coli 25 ktj/1 ml jako přípustné znečištění povrchových toků ČR. Z výzkumu vyplynuly i rozdíly v korelaci mezi „příbuznými“ indikátory znečištění vod (E. coli, koliformní a fekální koliformní bakterie). Z nízké korelace E. coli a koliformních bakterií je zřejmé, že koncentrace koliformních bakterií není vázána pouze na fekální znečištění jako zdroji výskytu. Dalším zjištěním je, že k přesnému kvantitativnímu stanovení E. coli v povrchových vodách není vhodné používat metodu, která současně detekuje E. coli a koliformní bakterie . (cs)
Title
  • Escherichia coli v českých povrchových vodách
  • Escherichia coli in Czech surface waters (en)
  • Escherichia coli v českých povrchových vodách (cs)
skos:prefLabel
  • Escherichia coli v českých povrchových vodách
  • Escherichia coli in Czech surface waters (en)
  • Escherichia coli v českých povrchových vodách (cs)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/08:00002183!RIV09-MZP-00020711
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZP0002071101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 366487
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/08:00002183
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Escherichia coli; czech rivers; water quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D2317B32C0E3]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VTEI, příloha Vodního hospodářství č. 10/2008
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 50
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Baudišová, Dana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0322-8916
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software