About: Stanovení limitů přípustné ztráty půdy s ohledem na eutrofizaci povrchových vod – základní principy, otázky a nejistoty     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In respect to implementation of Water Framework Directive is erosion transport of phosphorus considered as one of the important antropogenic pressure which impacts negatively water body status. Therefore was necessary to determine specific erosion standards for different type of water bodies which provide achievement of good water body status and will prevent eutrophication of surface water. Background for assessment of preliminary erosion standard for water eutrophication in Czech republic was evaluation time series of total phosphorus in reference river basins and assessment of corresponding specific erosion using Soil erosion map for whole Czech Republic calculated by USLE equation. As reference were choozen river basin profiles, where annual average phosphorus concentration range from 0,01 to 0,1 mg/l or water bodies which were according Water Framework Directive evaluated as not at risk. In total was evaluated 856 from 1137 water bodies designated in Czech republic teritory. (en)
  • Erozní transport fosforu byl při implementaci Rámcové směrnice pro vodní politiku shledán jako jeden z významných antropogenních vlivů, které působí negativně na stav vodních útvarů. Z tohoto důvodu je velmi důležité navrhnout typově specifické limity pro vodní útvary, které by zajistily dosažení jejich dobrého stavu a působily preventivně proti eutrofizaci povrchových vod. Podkladem pro navržení limitů přípustné ztráty půdy s ohledem na eutrofizaci vod v České republice bylo vyhodnocení časových řad koncentrací fosforu v referenčních povodích a vyhodnocení odpovídající ztráty půdy za použití Mapy ztráty půdy pro území ČR odvozené metodou USLE. Jako referenční byly vybrány profily, kde se průměrní roční koncentrace celkového fosforu pohybovaly od 0,01 do 0,1 mg/l případně vodní útvary, které byly ve smyslu Rámcové směrnice vyhodnoceny jako nerizikové. Celkem bylo vyhodnoceno 856 vodních útvarů z celkového počtu 1137 útvarů vymezených v ČR.
  • Erozní transport fosforu byl při implementaci Rámcové směrnice pro vodní politiku shledán jako jeden z významných antropogenních vlivů, které působí negativně na stav vodních útvarů. Z tohoto důvodu je velmi důležité navrhnout typově specifické limity pro vodní útvary, které by zajistily dosažení jejich dobrého stavu a působily preventivně proti eutrofizaci povrchových vod. Podkladem pro navržení limitů přípustné ztráty půdy s ohledem na eutrofizaci vod v České republice bylo vyhodnocení časových řad koncentrací fosforu v referenčních povodích a vyhodnocení odpovídající ztráty půdy za použití Mapy ztráty půdy pro území ČR odvozené metodou USLE. Jako referenční byly vybrány profily, kde se průměrní roční koncentrace celkového fosforu pohybovaly od 0,01 do 0,1 mg/l případně vodní útvary, které byly ve smyslu Rámcové směrnice vyhodnoceny jako nerizikové. Celkem bylo vyhodnoceno 856 vodních útvarů z celkového počtu 1137 útvarů vymezených v ČR. (cs)
Title
  • Stanovení limitů přípustné ztráty půdy s ohledem na eutrofizaci povrchových vod – základní principy, otázky a nejistoty
  • Determination of Erosion Standards Regarding Water Eutrophication of Freshwaters - basic priniples, quastions and uncertainties (en)
  • Stanovení limitů přípustné ztráty půdy s ohledem na eutrofizaci povrchových vod – základní principy, otázky a nejistoty (cs)
skos:prefLabel
  • Stanovení limitů přípustné ztráty půdy s ohledem na eutrofizaci povrchových vod – základní principy, otázky a nejistoty
  • Determination of Erosion Standards Regarding Water Eutrophication of Freshwaters - basic priniples, quastions and uncertainties (en)
  • Stanovení limitů přípustné ztráty půdy s ohledem na eutrofizaci povrchových vod – základní principy, otázky a nejistoty (cs)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/08:00002160!RIV09-MZP-00020711
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZP0002071101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 397019
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/08:00002160
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • soil erosion; eutrophication; water quality; water body (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DC5C7B5119C6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Konference Krajinné inženýrství 2008
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rosendorf, Pavel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost krajinných inženýrů - ČSSI
https://schema.org/isbn
  • 978-80-903258-7-6
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software