About: Testování olše zelené a borovice blatky jako přípravných dřevin na imisní holině v Jizerských horách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In spring 1990, planting experiment aimed at forest trees growth ability testing was established in the ridge part of the Jizerské hory Mts. Among chosen species, Alnus alnobetula and Pinus uncinata were planted in 1992, and are tested as pioneer species, tolerant to environmental stresses, and capable to form forest cover for target species plantations, more sensitive to stresses. Soil improvement effect of Alnus was expected as well. In 1995, Picea abies and Fagus sylvatica were planted into Alnus andPinus plantations. Performance of the tested plantations is observed regularly (growth, mortality, health condition), growing conditions are measured as well (climate, air pollution). Experimental plot is located at elevation of about 950 x 980 m, meanyear temperature is approx. +5 oC and annual precipitation 1,050 mm. According to the results, Alnus plantations seem to be better for Fagus interplantings, Pinus plantations are better for Picea interplantings. (en)
  • Na jaře 1990 byl v Jizerských horách založen výsadbový pokus s cílem testování dřevin vhodných pro obnovu lesů. Mezi testovanými dřevinami byly v roce 1992 na pokusné plochy vysazeny i olše zelená a borovice blatka, vybrané jako tolerantní k ekologickýmstresům, pro vytvoření přípravných porostů pro výsadbu dřevin cílových, k ekologickým stresům citlivějších. Od olše zelené byla očekávána i meliorační účinnost v daných podmínkách. Do kultur olše a blatky byl v roce 1995 vysazen smrk ztepilý a buk lesní.Vývoj výsadeb byl hodnocen na základě sledování růstu, mortality a zdravotního stavu dřevin. Souběžně byly monitorovány i růstové podmínky (klima a imise). Výzkumná plocha se nachází v nadmořské výšce 950 x 980 m, průměrná teplota je zde +5 oC a roční srážky ca 1050 mm. Z výsledků testů se olše zelená jeví jako vhodnější přípravná dřevina pro výsadbu buku, borovice blatka jako vhodnější pro výsadbu smrku
  • Na jaře 1990 byl v Jizerských horách založen výsadbový pokus s cílem testování dřevin vhodných pro obnovu lesů. Mezi testovanými dřevinami byly v roce 1992 na pokusné plochy vysazeny i olše zelená a borovice blatka, vybrané jako tolerantní k ekologickýmstresům, pro vytvoření přípravných porostů pro výsadbu dřevin cílových, k ekologickým stresům citlivějších. Od olše zelené byla očekávána i meliorační účinnost v daných podmínkách. Do kultur olše a blatky byl v roce 1995 vysazen smrk ztepilý a buk lesní.Vývoj výsadeb byl hodnocen na základě sledování růstu, mortality a zdravotního stavu dřevin. Souběžně byly monitorovány i růstové podmínky (klima a imise). Výzkumná plocha se nachází v nadmořské výšce 950 x 980 m, průměrná teplota je zde +5 oC a roční srážky ca 1050 mm. Z výsledků testů se olše zelená jeví jako vhodnější přípravná dřevina pro výsadbu buku, borovice blatka jako vhodnější pro výsadbu smrku (cs)
Title
  • Testování olše zelené a borovice blatky jako přípravných dřevin na imisní holině v Jizerských horách
  • Planting experiment with Alnus alnobetula and Pinus uncinata as pioneer tree species on clearing due to salvage felling in the Jizerské hory Mts. (en)
  • Testování olše zelené a borovice blatky jako přípravných dřevin na imisní holině v Jizerských horách (cs)
skos:prefLabel
  • Testování olše zelené a borovice blatky jako přípravných dřevin na imisní holině v Jizerských horách
  • Planting experiment with Alnus alnobetula and Pinus uncinata as pioneer tree species on clearing due to salvage felling in the Jizerské hory Mts. (en)
  • Testování olše zelené a borovice blatky jako přípravných dřevin na imisní holině v Jizerských horách (cs)
skos:notation
  • RIV/00020702:_____/05:#0000107!RIV06-MZE-00020702
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 59-66
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002070201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 546515
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020702:_____/05:#0000107
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • soil improving species, Alnus alnobetula, Pinus uncinata, Fagus sylvatica, Picea abies, reforestation, the Jizerské hory Mts., clearing due to salvage fellin (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4ADFBE3568C4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Kostelec nad Černými lesy
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Místo biologické meliorace v obnově lesních stanovišť. Sborník referátů
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Balcar, Vratislav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-213-1293-9
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software