About: Construction of thermal insulation masonry constructions with integrated thermal insulation using polyurethane foam     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This is a method of construction of masonry structures made of ceramic insulator fittings completed using PUR low-expansion foam. The base structure are ceramic masonry shapes with large cavities (the cut shapes for precision walls with a height of 249 mm), which are filled with insulating material based on mineral wool or polyurethane foam. These fittings are bonded to each other in the loading and optional weld gap in low-pressure polyurethane foam (DRYFIX). The main advantage of this technology is to build structures virtually free of thermal bridges. Integrated with the effect of isolation is possible construction of a single-layer walls with a very low coefficient of heat transmission (en)
  • Popis: Jedná se o metodu výstavby zděných konstrukcí z keramických tvarovek vyplněných izolantem pomocí PUR nízkoexpanzní pěny. Základem konstrukce jsou keramické zdicí tvarovky s velkými dutinami (jedná se o broušené tvarovky pro přesné zdivo s výškou 249 mm), které jsou vyplněny izolantem na bázi minerální vlny nebo PUR pěny. Tyto tvarovky jsou vzájemně pojeny v ložné a volitelně i ve styčné spáře nízkoexpanzní PUR pěnou (Dryfix). Hlavní výhodou této technologie je výstavba konstrukce prakticky bez tepelných mostů. Přičemž vlivem integrované izolace je možná výstavba jednovrstvého zdiva s velmi nízkou hodnotou součinitele prostupu tepla.
  • Popis: Jedná se o metodu výstavby zděných konstrukcí z keramických tvarovek vyplněných izolantem pomocí PUR nízkoexpanzní pěny. Základem konstrukce jsou keramické zdicí tvarovky s velkými dutinami (jedná se o broušené tvarovky pro přesné zdivo s výškou 249 mm), které jsou vyplněny izolantem na bázi minerální vlny nebo PUR pěny. Tyto tvarovky jsou vzájemně pojeny v ložné a volitelně i ve styčné spáře nízkoexpanzní PUR pěnou (Dryfix). Hlavní výhodou této technologie je výstavba konstrukce prakticky bez tepelných mostů. Přičemž vlivem integrované izolace je možná výstavba jednovrstvého zdiva s velmi nízkou hodnotou součinitele prostupu tepla. (cs)
Title
  • Construction of thermal insulation masonry constructions with integrated thermal insulation using polyurethane foam (en)
  • Výstavba tepelně izolačního zdiva s integrovanou tepelnou izolací pomocí PUR pěny
  • Výstavba tepelně izolačního zdiva s integrovanou tepelnou izolací pomocí PUR pěny (cs)
skos:prefLabel
  • Construction of thermal insulation masonry constructions with integrated thermal insulation using polyurethane foam (en)
  • Výstavba tepelně izolačního zdiva s integrovanou tepelnou izolací pomocí PUR pěny
  • Výstavba tepelně izolačního zdiva s integrovanou tepelnou izolací pomocí PUR pěny (cs)
skos:notation
  • RIV/00015253:_____/13:#0000005!RIV14-MPO-00015253
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI3/231)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Při využití této technologie se předpokládá zvýšení tržeb cca o 3% a zvýšení exportu o 1%.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 115803
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00015253:_____/13:#0000005
http://linked.open...terniIdentifikace
  • PUR pěna
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • masonry structure, thermal resistance, thermal insulation, PUR foam (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9AF9D63808E2]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Jedná se o otvřenou technologii, jejíž ověření provedl Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. Číslo smlouvy FR-TI3/231. Využití je prováděno na základě vzájemné smlouvy mezi firmou Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. a VUT v Brně v rámci výrobní a odchodní činnosti firmy Wienerberger. Osoba odpovědná za vyplňování údajů projektu FR-TI3/231 do systému RIV je: Ing. Jiří Zach, Ph.D.; Vysoké učení technické v Brně; Antonínská 548/1; 601 90 Brno; zach.j@fce.vutbr.cz; mobil 604 458 225
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hroudová, Jitka
  • Sedlmajer, Martin
  • Zach, Jiří
  • Horský, Antonín
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software