Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Development of rapid methods for assesing the quality of starch particles from various cereal species for purposes of agricultural and food industry. Starches are principal food-reserve polysaccharides in the plant kingdom. They form the major source of carbohydrates in the human diet and are of great importance in food industry. Field-flow fractionation was chosen as a suitable method for characterization of starch particles from cereals. The developed methodology should bring a new tool for starch characterization with the aim of selection of suitable cereal varieties for food industry. (en)
- Hlavním cílem tohoto projektu je návrh a vývoj rychlé, spolehlivé a levné metody charakterizace škrobových zrn pro účely selekce nejvhodnějších kultivarů ječmene pro využití v pivovarnictví. metoda by měla být obecně využitelná pro zlepšení využití (a tím i ekonomických parametrů) obilného škrobu v potravinářském průmyslu Projekt je založen na geneticky a environmentálně řízené selekci kultivarů, které budou mít nejvyšší obsah dobře degradovatelných škrobových zrn. tento projekt je multilateralní spoluprací pracovišť v oboru charakterizace částic, ale jde i multidiscplinární projekt (analytická chemie, biochemie, potravinářství, zemědělství)
|
Title
| - Development of rapid methods for assessing the quality of starch particles from various cereal species for purposes of agricultural and food industry (en)
- Vývoj rychlých metod pro stanovení kvality škrobových zrn z různých druhů obilovin pro účely zemědělství a potravinářského průmyslu
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - starch particles, size determination, cereal variety selection, field-flow fractionation, agriculture, food industry. (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Byla optimalizována metoda isolace škrobových granulí z obilek ječmene. Distribuce velikosti škrobových granulí byla sledována metodou gravitační field-flow fractionace. Téměř baselinová separace ukázala bimodální distribuci velikostí škrobových zrn ječm (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - agriculture
- cereal variety selection
- field-flow fractionation
- size determination
- starch particles
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |