About: Development of rapid methods for assessing the quality of starch particles from various cereal species for purposes of agricultural and food industry     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Development of rapid methods for assesing the quality of starch particles from various cereal species for purposes of agricultural and food industry. Starches are principal food-reserve polysaccharides in the plant kingdom. They form the major source of carbohydrates in the human diet and are of great importance in food industry. Field-flow fractionation was chosen as a suitable method for characterization of starch particles from cereals. The developed methodology should bring a new tool for starch characterization with the aim of selection of suitable cereal varieties for food industry. (en)
  • Hlavním cílem tohoto projektu je návrh a vývoj rychlé, spolehlivé a levné metody charakterizace škrobových zrn pro účely selekce nejvhodnějších kultivarů ječmene pro využití v pivovarnictví. metoda by měla být obecně využitelná pro zlepšení využití (a tím i ekonomických parametrů) obilného škrobu v potravinářském průmyslu Projekt je založen na geneticky a environmentálně řízené selekci kultivarů, které budou mít nejvyšší obsah dobře degradovatelných škrobových zrn. tento projekt je multilateralní spoluprací pracovišť v oboru charakterizace částic, ale jde i multidiscplinární projekt (analytická chemie, biochemie, potravinářství, zemědělství)
Title
  • Development of rapid methods for assessing the quality of starch particles from various cereal species for purposes of agricultural and food industry (en)
  • Vývoj rychlých metod pro stanovení kvality škrobových zrn z různých druhů obilovin pro účely zemědělství a potravinářského průmyslu
skos:notation
  • OK 348
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • starch particles, size determination, cereal variety selection, field-flow fractionation, agriculture, food industry. (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Byla optimalizována metoda isolace škrobových granulí z obilek ječmene. Distribuce velikosti škrobových granulí byla sledována metodou gravitační field-flow fractionace. Téměř baselinová separace ukázala bimodální distribuci velikostí škrobových zrn ječm (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • agriculture
  • cereal variety selection
  • field-flow fractionation
  • size determination
  • starch particles
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 79 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2025 OpenLink Software