About: Minimisation of energy and water use in sugar production by clean technology based on cooling     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The project is devoted to the optimization of the sugar technology, with respect to energy and water use simultaneously considered. New proposed process is based on cooling crystallization of concentrated raw juice. Energy savings up to 50 % of the energy consumption and water usage, characteristic of the current traditional sugar technology, are expected. New software tools for control and simulation of the cooling crystallization process are developed. (en)
  • Návrh optimalizace spotřeby energie a vody v cukrovaru pomocí nového technologického postupu založeného na chladicí krystalizaci nečištěné surové řepné šťávy. Předpoklad až 50 %ní úspory energie a vody. Vytvoření software pro simulaci a řízení chladicí krystalizace a vícestupňového odpařování surové šťávy. Doplnění databanky fyzikálních vlastností cukerných technických roztoků a suspenzí. Vývoj matematických závislostí vlastností na hlavních technologických parametrech a software na jejich výpočet.
Title
  • Minimisation of energy and water use in sugar production by clean technology based on cooling (en)
  • Minimalizace spotřeby energie a vody ve výrobě cukru pomocí nové technologie založené na chladicí krystalizaci surové šťávy.
skos:notation
  • OK 285
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • sugar technology, cooling crystallization, raw juice, simulation (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Závěrečná zpráva (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • sugar technology
  • cooling crystallization
  • raw juice
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software