About: Development and investigation of novel compositions for stabilization of edible oils and other fat containing foods     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Improvement of nutritional, sensory and technological quality of animal fats and vegetable oils, especially against autoxidation. Stabilization of the material by addition of natural antioxidants, particularly plant extracts.Antioxidant activities of pla (en)
  • Zvýšení stability tuků, olejů a tuk obsahujících potravin za podmínek skladování a tepelného zpracování odpovídajících průmyslovému procesu bude zkoumáno pro soubor potravinových produktů významných pro ČR a ostatní řešitelské země. Především bude zkoumána ochrana před oxidací a sekundárními degradačními reakcemi. Budou zkoumány přírodní antioxidanty izolované z rostlinných materiálů požívaných ve výživě člověka, hlavně jako koření, zeleninové přílohy a materiály k přípravě bylinných čajů. Ze syntetických antioxidantů budou zkoumány 1,4-dihydropyridinové deriváty a jejich kombinace s přírodními antioxidanty, hlavně tokoferoly a karoteny. Bude zjišťován vliv těchto látek na inhibici lipoxygenas. Ze synergistů inhibice budou zkoumány hlavně fosfolipidy, fosfatidové kyseliny a jejich soli.
Title
  • Development and investigation of novel compositions for stabilization of edible oils and other fat containing foods (en)
  • Vývoj a výzkum nových sloučenin pro stabilizaci jedlých olejů a jiných potravin obsahující tuky
skos:notation
  • OK 282
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • edible oils; autoxidation; antioxidants; rosemary; terpenes; model foods (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Závěrečná zpráva (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • antioxidants
  • autoxidation
  • rosemary
  • terpenes
  • edible oils
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software