About: Design of Experiments for Product Development and Multi-Factor Optimization of Production     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • There were production procedures published [1] in 2007 to which it is not possible to apply the conventional methods of quality regulation designed by Shewhart [2]. It is possible to apply the conventional methods to only 15-25 % of the food industry procedures. This limitaton in the use of conventional regulation methodology for food production has mainly been caused by the following specific factors: factor A:food production procedures often do not comply normal distribution; B:factor: production procedures show some natural changes in its variation of ; factor C: production procedures show the natural changes in the mean values; factor D: procedures show the both possible changes. Another problem of the process control is frequently appeared autocorrelation of the observed character. The proposed methodology (respecting mean and variability changes) will focus on food quality control. After maximum generalization of proposed methodology it could be used in other industrial areas. Therefore the contribution of the project will have an attribute of basic research. (en)
  • V roce 2007 byly v [1] uvedeny výrobní procesy, na které nelze aplikovat konveční postupy regulace kvality navržené Shewhartem [2]. Na výrobní procesy v potravinovém průmyslu je možné aplikovat konvenční metodiku pouze na 15-25% procesů. Toto omezení v použití regulace na produkci potravin je vyvoláno především těmito specifickými faktory: A faktor: výrobní procesy nemají často splněno normální rozdělení jakostního znaku; B faktor: produkční procesy vykazují přirozené změny v rozptylu (resp. ve variačním rozpětí) jakostního znaku; C faktor: produkční procesy vykazují přirozené změny v chování střední hodnoty; D faktor: procesy, které vykazují změny ve velikosti rozptylu i polohy střední hodnoty. Dalším problémem je častá autokorelace hodnot sledovaného znaku. Navržená metodika (respektující změnu polohy a variability kvalitativních znaků) bude zaměřena na regulaci kvality potravin. Maximální generalizace navržené metodiky umožní její využiti v jiných průmyslových oblastech, tak aby výstup z projektu měl atribut základního výzkumu.
Title
  • Design of Experiments for Product Development and Multi-Factor Optimization of Production (en)
  • Navrhování experimentů v oblasti vývoje produktu a více-faktorová optimalizace produkce
skos:notation
  • GAP403/12/1950
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Design of experiments production management systems quality management (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • 1) Projekt má odborný přínos a to i mimo studovanou tématiku. 2) Závěrečná karta projektu je adekvátně vyplněna. 3) Výsledky projektu lze aplikovat i v jiných oborech. 4) Jde o velký tým, proto hodnotím publikační činnost za postačující, ale mírně podprůměrnou. 5) Část ZC Závěrečné zprávy má být vyplněna v jazyce anglickém. Je však vyplněna česky. (cs)
  • 1) Project scientific impact is positive. 2) Final project card is adequate. 3) Project results are applicable in other scientific branches. 4) Team is large, therefore, I evaluate publication activity to be satisfactory, but, a bit bellow the average. 5) Part ZC of the Final Report should be written in English, but, it is filled in Czech. (en)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software