Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The objectives of the current proposal are to develop and validate capillary isotachophoresis method for the determination of selected compounds in foods. One- and/or two-dimensional capillary isotachophoresis and capillary zone electrophoresis on-line coupled with capillary isotachophoresis will be applied for this purpose. Advantages of the these techniques are as follows: high analysis repeatability, high sensitivity, minimal sample treatment, low running costs and use of inland production instruments. In consequences with new food regulations the file of methods will be edited. It may help to food producers, state supervisors and the other institutes in routine as well as special analyses. The co-operation of Czech Agricultural and Food Inspection and Central Customs Technical Laboratory on the proposed project gives to it broader meaning. (en)
- Cílem projektu je vývoj a validace metod isotachoforetického stanovení vybraných látek v potravinách. Při vývoji metod budou aplikovány techniky jednorozměrné a dvourozměrné kapilární isotachoforesy a kombinace isotachoforesa - zónová elektroforesa. Jejich použití má zejména tyto přednosti: vysoká opakovatelnost analýz, minimální úprava vzorku, nízké provozní náklady a možnosti využití instrumentace tuzemské výroby. V souvislosti s povinnostmi vyplývajícími ze zákona o potravinách bude vypracován soubor metodik, které se mohou stát užitečným nástrojem pro rutinní i speciální analýzy výrobcům potravin, kontrolním orgánům, případně i dalším pracovištím. Zejména laboratoře České zemědělské a potravinářské inspekce a Ústřední celně-technické laboratoře podílet se na řešení formou kooperace dává projektu širší dimenzi.
|
Title
| - Application of capillary isotachophoresis in food analysis (en)
- Využití kapilární isotachoforesy v analýze potravin
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Byly vyvinuty a ověřeny metody isotachoforetického stanovení vybraných látek v potravinách (fumarové kyseliny v jablečném džusu, kreatininu v masných výrobcích, rutinu v pohance aj). Cíle projektu byly splněny. Velmi dobré jsou publikační výstupy v mezi (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |