Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Navrhovaný grant je pokračováním projektu GAČR 510/95/0990: %22Produkce bakteriocinů bakteriemi mléčného kvašení%22 s totožným navrhovatelem. Jeho řešení bude zaměřeno na prohloubení znalostí o bakteriocinech bakterií mléčného kvašení, zvláště na jejich, zvláště na jejich izolaci, purifikaci, charakterizaci genů zodpovědných za jejich produkci, případně na přenos těchto genů do dalších kmenů Lactobacillus sp.Dále bude zkoumána antifungální aktivita bakterií mléčného kvašení a vliv bakteriálních rodů. Paralelně bude realizována aplikace nových kmenů bakterií mléčného kvašení produkujících bakteriociny, případně antifungální metabolity v technologiích fermentovaných mléčných nápojů, tvarohů a sýrů.
- Proposed grant will continue the project GA CR 510/95/0990: %22Production of bacteriocins of lactic acid bacteria%22 of the same applicant and joint applicant. The aim is to obtain the increased knowledge about bacteriocins of the lactic acid bacteria, especially of their isolation and purification and characterisation of genes responsible for their production, possibly, transfer of these genes into other strains of Lactobacillus sp. Further investigation will concentrate on antifungal activity of lactic acid bacteria and effect of bacteriocins of lactic bacteria on the sublethally injured bacterial cells. Parallelly the application of new strains of lactic bacteria producing bacteriocins and / or antifungal metabolites in technology of fermented milks, quarg and cheeses will be realised. (en)
|
Title
| - Bacteiocins of Lactic Acid Bacteria (en)
- Bakteriociny bakterií mléčného kvašení
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Projekt představuje přínos v mikrobiologii a biochemii látek s antifungální aktivitou látek produkovaných Lactobacillus sp.-acidocinů. Byla zvládnuta isolace a způsob biologického testování antifungální aktivity acidocinů na modelovém organismu Fusarium (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |