Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Simple, sensitive, specific and cheap ELISA techniques will be developed for determination of native and thermally/proteolytically modified whey proteins in milk and milk products. Polyclonal antibodies against alfa-lactalbumin, beta-lactoglobulin A and beta-lactoglobulin B will be prepared and ELISA will be optimised. Using these ELISAs, effect of thermal and/or proteolytic treatments on immunoreactivity of proteins mentioned above will be tested, resulting in the choice of the suitably modified proteins (with help of spectroscopic techniques, electrophoresis and reverse-phase HPLC). Antibodies prepared against these proteins will be used to develop ELISAs for monitoring thermal and proteolytic changes in whey proteins, with the aim of: assessing quality parameter of UTH-milk, discriminating between UTH-milk and sterilated milk, discriminating between milk powders subjected to different heat treatments, assessing the quality of hypoallergenic whey protein products. (en)
- V rámci předkládaného projektu budou vyvíjeny citlivé, specifické, rychlé a přístrojově nenáročné techniky ELISA pro stanovení nativních i termicky a proteolyticky modifikovaných syrovátkových bílkovin v mléce a výrobcích z mléka. Budou připraveny polyklonální protilátky proti alfa-laktalbuminu a beta-laktoglobulinu. Po přípravě konjugátů s vybraným enzymem budou optimalizovány ELIZA pro uvedené bílkoviny. Dle závislos ti jejich imunoreaktivity na intenzitě předchozího termického nebo proteolitického zákroku budou vybrány vhodně modifikované syrovátkové bílkoviny (za pomoci optických metod, elektroforézy a HPLC) pro další imunizace a přípravu protilátek, a budou vypracovány ELISA pro jejich stanovení. Pomocí těchto ELISA budou testovány vzorky mléka známých parametrů a kombinaci používaných protilátek bude pro každý typ vzorku hledána imunochemická sonda pro jednoduché stanovení určitého kvalitativního parametru (hodn
|
Title
| - Immunmochemical probes for monitoring some qualitative parameters of milk (en)
- Imunochemické sondy k monitorování některých kvalitativních parametrů mléka
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - V souladu s výchozími záměry projektu bylo zjištěno, že vypracované imunochemické sondy mohou být specifickým detektorem typu termické technologie použité pro ošetření mléka. Praktické využití zavedených metod vyžaduje další vyhodnocení velkého počtu ter (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |