Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The aim of this project is to follow the chemical changes of barley caryopses resulting from a pathogens attack, the modification and development of new analytical methods for determination of the key compounds formed during this interaction and the search and eventual characterization of others. Also, the aim will be to find such compounds or factors which are representative of the characteristic changes in caryopses. The most modern methods of mass spectrometry (MALDI TOF MS), capillary electrophoresis, isoelectric focusing, spectrophotometry, HPLC and fluorescence, including laser induced fluorescence, will be used. The results of this project might help to predict barley genotype resistance according to the synthesis and metabolite concentration levels in caryopses but also to select the best barley varieties. As the pathogens often produce carcinogenic and mutagenic substances on barley caryopses, the results of this project will enable, via detailed chemical analysis of the (en)
- Cílem tohoto projektu je sledování chemických změn obilky ječmene po napadení patogeny, modifikace stávajících a vypracování nových analytických metod pro stanovení klíčových látek vznikajících při této interakci a event. hledání a charakterizace látek dalších. Rovněž bude cílem nalezení takových látek či faktorů, které jsou representativní pro charakteristiku těchto změn. Budou použity nejmodernější postupy hmotnostní spektrometrie (MALDI TOF MS), kapilární elektroforézy, izoelektrické fokuzace, spektrofotometrie, HPLC a fluorescence, včetně laserem indukované. Výsledky řešení tohoto projektu umožní predikovat rezistenci genotypů ječmene podle hladin koncentrací metabolitů v obilce, ale také pomohou k výběru nejvhodnějších odrůd. Protože patogeny jsou často producenty karcinogenních a mutagenních látek na obilkách ječmene, výsledky řešení projektu rovněž umožní důkladnou chemickou analýzou kvality výběr suroviny a tím minimalizaci přenosu těchto zdraví škodlivých látek do potravin, krmiv
|
Title
| - Study of the chemical changes of barley caryopses after an attack by pathogens to monitor and improve the quality of barley and its derived food produ (en)
- Sledování chemických změn obilky ječmene po napadení patogeny pro kontrolu a zvýšení kvality ječmene a následných potravinářských produktů
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - barley caryopses; food quality of barley; pathogens; chemical analysis; IEF; CZE; RAMAN (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Byla vypracována řada nových metod a postupů pro stanovení klíčových komponent ječmene a sladu a aplikována pro hodnocení variet ječmene a vlivu pěstebních podmínek a ošetřování na kvalitu ječmene a sladu. Nové analytické postupy pro MALDI TOF MS detekci (cs)
- Several new analytical methods and approaches for the determination of key components in barley and malt were developed and applied to evaluate different varieties of barley and influence of cultivation conditions and treatment on barley and malt quality (en)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - CZE
- IEF
- chemical analysis
- food quality of barley
- pathogens
- barley caryopses
|
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |