About: Study of the chemical changes of barley caryopses after an attack by pathogens to monitor and improve the quality of barley and its derived food produ     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The aim of this project is to follow the chemical changes of barley caryopses resulting from a pathogens attack, the modification and development of new analytical methods for determination of the key compounds formed during this interaction and the search and eventual characterization of others. Also, the aim will be to find such compounds or factors which are representative of the characteristic changes in caryopses.  The most modern methods of mass spectrometry (MALDI TOF MS), capillary electrophoresis, isoelectric focusing, spectrophotometry, HPLC and fluorescence, including laser induced fluorescence, will be used. The results of this project might help to predict barley genotype resistance according to the synthesis and metabolite concentration levels in caryopses but also to select the best barley varieties. As the pathogens often produce carcinogenic and mutagenic substances on barley caryopses, the results of this project will enable, via detailed chemical analysis of the (en)
  • Cílem tohoto projektu je sledování chemických změn obilky ječmene po napadení patogeny, modifikace stávajících a vypracování nových analytických metod pro stanovení klíčových látek vznikajících při této interakci a event. hledání a charakterizace látek dalších. Rovněž bude cílem nalezení takových látek či faktorů, které jsou representativní pro charakteristiku těchto změn. Budou použity nejmodernější postupy hmotnostní spektrometrie (MALDI TOF MS), kapilární elektroforézy, izoelektrické fokuzace, spektrofotometrie, HPLC a fluorescence, včetně laserem indukované. Výsledky řešení tohoto projektu umožní predikovat rezistenci genotypů ječmene podle hladin koncentrací metabolitů v obilce, ale také pomohou k výběru nejvhodnějších odrůd. Protože patogeny jsou často producenty karcinogenních a mutagenních látek na obilkách ječmene, výsledky řešení projektu rovněž umožní důkladnou chemickou analýzou kvality výběr suroviny a tím minimalizaci přenosu těchto zdraví škodlivých látek do potravin, krmiv
Title
  • Study of the chemical changes of barley caryopses after an attack by pathogens to monitor and improve the quality of barley and its derived food produ (en)
  • Sledování chemických změn obilky ječmene po napadení patogeny pro kontrolu a zvýšení kvality ječmene a následných potravinářských produktů
skos:notation
  • GA525/06/0663
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • barley caryopses; food quality of barley; pathogens; chemical analysis; IEF; CZE; RAMAN (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Byla vypracována řada nových metod a postupů pro stanovení klíčových komponent ječmene a sladu a aplikována pro hodnocení variet ječmene a vlivu pěstebních podmínek a ošetřování na kvalitu ječmene a sladu. Nové analytické postupy pro MALDI TOF MS detekci (cs)
  • Several new analytical methods and approaches for the determination of key components in barley and malt were developed and applied to evaluate different varieties of barley and influence of cultivation conditions and treatment on barley and malt quality (en)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • CZE
  • IEF
  • chemical analysis
  • food quality of barley
  • pathogens
  • barley caryopses
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 97 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software