About: The study of high-polymer grain endosperm storage proteins from the gliadin and HMW-glutenin lines of winter wheat varieties different in technological quality     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Storage prolamin-type of proteins of wheat grain endosperm are a basic material that forms a gluten complex and affects its viscoelastic properties. HMW glutenin subunits and gliadin fractions are mainly responsible for breadmaking properties. A unique collection of genetically well-defined glutenin and gliadin sister-lines of winter wheat varieties of a local and foreign origin was obtained at the Research Institute in Ruzyne. Sister gliadin and glutenin lines of wheat varieties will be grown at fieldtrials in two localities: Grain quality tests will be done using HPLC, electrophoresis and standard analytical test. Baking quality will be evaluated by instrumental methods and test baking. Conclusions of the proposed work will be very useful for the praxis in breeding. On this background the use of lines with a specific composition can be aimed to obtain such a quality of bred varieties that will be specified for processing technology of bread, biscuits, cereal snacks etc. (en)
  • Vlastnosti pšeničné endospermové bílkoviny jsou závislé hlavně na zásobních bílkovinách prolaminového typu. Viskoelastické charakteristiky lepkové bílkoviny, vzniklé po nabobtnání vodou, jsou dominantně předurčeny vysokomolekulárními frakcemi (HMW) gluteninů a gliadinovými frakcemi. S nimi také souvisí pekařská technologická zpracovatelská kvalita pšeničné bílkoviny. Výzkumným 'ústavem rostlinné výroby v Praze.-Ruzyni byla získána jedinečná sbírka sesterských geneticky přesně definovaných gluteninových a gliadinových sesterských linií odrůd pšenice ozimé domácího a zahraničního původu. Tyto sesterské gliadinové a gluteninové linie pšeničných odrůd budou namnoženy v polních pokusech za standardních agrotechnologických podmínek ve dvou různých lokalitách. U namnoženého zrna budou zjišťovány charakteristiky pomoci HPLC, elektroforesy a běžných analytických metod. Pekařská zpracovatelská kvality bude zjišťována instrumentálně na specializovaných reologických přístrojích a ověřena pokusný
Title
  • The study of high-polymer grain endosperm storage proteins from the gliadin and HMW-glutenin lines of winter wheat varieties different in technological quality (en)
  • Studium vysokopolymerních zásobních bílkovin endospermu zrna gliadinových a HMW-gluteninových linií odrůd pšenice ozimé, lišících se technologickou jakostí
skos:notation
  • GA525/01/1321
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Neuvedeno. (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Nezhodnoceno. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software