AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • In many cases, both milk of high microbial quality and first-rate kinds of pure dairy cultures are used for production of cheese of Edam type. This is an elementary assumption of production of first-rate cheese. But even in these cases, a great deal of cheese affected by defects of body is encountered when quality of ripened cheese is evaluated. A range of these defects as well as their frequency and intensity of their occurence may be restricted significantly by targeted regulation of combination of the course of functions of solids, acidity and temperature during the production of curd, moulding and brine salting of green cheese. Thereafter it is posible to state updated technological processes of cheese production. (en)
  • V mnoha případech je pro výrobu dohřívaných sýrů použito mléko vysoké mikrobiální jakosti i jakostní druhy čistých mlékařských kultur. Je to základní předpoklad pro výrobu kvalitních sýrů. Ale i v těchto případech je při jakostním hodnocení zralých sýrů zjišťován významný podíl sýrů postižených vadami těsta. Řadu těchto vad i frekvenci a intenzitu jejich výskytu lze významnou měrou omezit cílenou regulací kombinace průběhu sušinových, kyselostních a teplotních křivek během výroby sýrového zrna, formování a dokysání mladých sýrů. Následně lze formulovat modernizované technologické postupy výroby sýrů.
Title
  • Modernisation of Technological Processes of Production of Edam-type Cheese Using a Mathematical Model of Production in Relation with Occurence of Quality Defects of Ripened Cheese. (en)
  • Modernizace technologických postupů výroby dohřívaných sýrů s využitím matematického modelu výroby ve vztahu k výskytu jakostních vad zralých sýrů
skos:notation
  • EP9338
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • semihard cheese (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Experimentálně rozsáhlý projekt identifikoval příčiny vad v oblasti rozložení soliprosté sušiny a solení sýrů. Ověřil i způsob odstranění těchto vad. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 46 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software