About: Nutritional use of protein source from freshwater fish processing and fish raw material.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The project is focussed to more efficient ways of fish meat utilization. Fish meat comming from unprocessed parts of fish body (during filleting), from uncommercial fish (younger stages) and also fish species which are not marketed (perch, roach, gudgeon, bream) is judged as raw material. The main processing method depends in enzyme hydrolysis and hydrolysate repolymeration into subsequent products. Fish based products of a new type - liquid hydrolysate for drinking purposes (for invalid persons who are not able to consume food, sportsmen, recovering persons), componet to extrude products, seasoning of soups and sauces - is investigated. The aim of the project is in technological investigation of proper hydrolysis, propriate to products of a new type,and in a proposal for nutritional use of these products. (en)
  • Cílem projektu je dosáhnout dokonalejšího potravinářského využití kvalitního rybího masa, které zbývá po zpracování ryb filetováním, využití mladších ročníků tržních ryb a některých druhů ryb plevelných. V projektu se jedná o navržení, vypracování a ověření technologického postupu založeného na enzymové hydrolýze rybího masa a jeho dalším využití repolymerací do dalších výrobků. Vzniknou kvalitativně nové výrobky založené na rybí surovině. Jedna z možností je tekutý hydrolyzát pro nemocné, kteří nejsou schopni přijímat tradiçčí stravu. Další potravinářské využití je ve formě tekutého nápoje z rybího masa pro sportovce, v přípravě doplňkových složek do extrudovaných výrobků a do ochucovacích složek pro polévky a omáčky. Postup je náročný na zvládnutí technologického postupu enzymové hydrolýzy a na vypracování postupu separace biologicky aktivních peptidů včetně repolymerace hydrolyzátu. Řešení vyústí do návrhu technologického postupu hydrolýzy a návrhu potravinářského použití produktů.
Title
  • Nutritional use of protein source from freshwater fish processing and fish raw material. (en)
  • Potravinářské využití bílkovinného odpadu vznikajícího při zpracování rybího masa.
skos:notation
  • EP7310
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Byl vypracován technologický postup přípravy plasteinů z rybích odpadů. Navíc byl vypracován a odzkoušen technologický postup výroby želatiny z rybích šupin. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 18 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software