Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The breeders made a news varieties of forages and testation of this verieties is based on agronomic indicators only. Very low interest is made for some natural antinutritive substances, which decrease intake and digestibility of nutritientes of animals. We will tested effect of biological additives for their effect on fermentation process and decrease of toxic substances in diferent kind of silages. We will tested decreace of proteolysis and content of toxic biogenic amines. Experiments will evaluate the effects of altering the grain - to - stower ratio, by use of different genotypes and generations of maize hybrids, plant densities and harvest dates on the in sacco digestibility, chemical composition and ensiling. Characteristics of maize silage. (en)
- Šlechtitelé vytvářejí nové odrůdy pícnin a současný způsob testace spočívá zejména ve stanovení výnosové schopnosti a některých dalších agroekologických sledování. Malá pozornost je věnována sledování některých přírodních antinutričních látek (polyfenolové látky), které mají negativní vliv na příjem, potlačují mikrobiální fermentaci v bachoru a snižují stravitelnost organických živin u zvířat. V úkolu bude sledována problematika hodnocení různého genotypu kukuřice na agronomické ukazatele, nutriční hodnotu a ukazatele fermentačního procesu kukuřičných siláží. V oblasti sledování fermentačního procesu u vybraných odrůd určených k silážování, pomocí biologických silážních prostředků sledovat možnosti ovlivnění fermentačních procesů siláží a potlačení tvorby nežádoucích látek, které mohou vznikat. Jedná se o potlačení proteolýzy a zamezení tvorby jedovatých biogenních aminů.
|
Title
| - Research of antinutritive and toxic substances in conservation forage and their effect on palatability, intake and nutritive value in ruminants. (en)
- Výzkum výskytu antinutričních a jedovatých látek v konzervovaných objemných krmivech a jejich vliv na chutnost, příjem a nutriční hodnotu přežvýkavců
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Dosažené výsledky přispívají ke zlepšení technologie silážování pícnin a ke zdokonalení hodnocení kvality siláže. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |