About: Research of antinutritive and toxic substances in conservation forage and their effect on palatability, intake and nutritive value in ruminants.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The breeders made a news varieties of forages and testation of this verieties is based on agronomic indicators only. Very low interest is made for some natural antinutritive substances, which decrease intake and digestibility of nutritientes of animals. We will tested effect of biological additives for their effect on fermentation process and decrease of toxic substances in diferent kind of silages. We will tested decreace of proteolysis and content of toxic biogenic amines. Experiments will evaluate the effects of altering the grain - to - stower ratio, by use of different genotypes and generations of maize hybrids, plant densities and harvest dates on the in sacco digestibility, chemical composition and ensiling. Characteristics of maize silage. (en)
  • Šlechtitelé vytvářejí nové odrůdy pícnin a současný způsob testace spočívá zejména ve stanovení výnosové schopnosti a některých dalších agroekologických sledování. Malá pozornost je věnována sledování některých přírodních antinutričních látek (polyfenolové látky), které mají negativní vliv na příjem, potlačují mikrobiální fermentaci v bachoru a snižují stravitelnost organických živin u zvířat. V úkolu bude sledována problematika hodnocení různého genotypu kukuřice na agronomické ukazatele, nutriční hodnotu a ukazatele fermentačního procesu kukuřičných siláží. V oblasti sledování fermentačního procesu u vybraných odrůd určených k silážování, pomocí biologických silážních prostředků sledovat možnosti ovlivnění fermentačních procesů siláží a potlačení tvorby nežádoucích látek, které mohou vznikat. Jedná se o potlačení proteolýzy a zamezení tvorby jedovatých biogenních aminů.
Title
  • Research of antinutritive and toxic substances in conservation forage and their effect on palatability, intake and nutritive value in ruminants. (en)
  • Výzkum výskytu antinutričních a jedovatých látek v konzervovaných objemných krmivech a jejich vliv na chutnost, příjem a nutriční hodnotu přežvýkavců
skos:notation
  • EP0960996545
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Dosažené výsledky přispívají ke zlepšení technologie silážování pícnin a ke zdokonalení hodnocení kvality siláže. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 26 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software