About: Prediction of lean tissue percentage in the carcass and procedures for improving of fattening capacity and carcass value in pigs.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Methods of prediction of carcass value in pigs will be worked out. Emphasize will be on effective production of meat with reduced fat content. For estimation of lean tissue percentage in pig carcasses will be innovated corresponding regression equations used in apparative classification and in other methods of estimation. Influences effecting lean tissue production and other carcass value traits will be quantified. Also in vivo estimation of carcass value will be observed in relation to auxiliary valueschecked both on the whole carcass body and on individual parts and tissues. Operationally-technological evaluation of carcass value will be supplied with detailed bioeconomical study.The results will serve for determination of new selection criteria. On the basis of the results a precision will be given to classification of slaughter pigs according to EUROP-systems. (en)
  • Budou navrženy metody predikce jatečné hodnoty prasat s důrazem na efektivní produkci masa se sníženým podílem tuku. Pro odhad podílu svaloviny v jatečně opracovaném těle prasat budou inovovány stávající, resp. odvozeny nové regresní rovnice užívané při aparativní klasifikaci a při jiných postupech odhadu. Budou kvantifikovány vlivy působící na produkci svaloviny a další ukazatele jatečné hodnoty. Odhad jatečné hodnoty na živých zvířatech bude posuzován ve vztahu k pomocným údajům měřeným na jatečném těle a zjištěným při jeho dělení na příslušné části a tkáně. Provozně technologické parametry výkrmnosti a jatečné hodnoty se vyhodnotí bioekonomickým modelem a ziskovými funkcemi. Výsledky budou využity při stanovení nových selekčních kritérií u znaků jatečné hodnoty a budou podkladem pro zpřesnění klasifikace prasat při šlechtění i zpeněžování na bázi EUROP-systému.
Title
  • Prediction of lean tissue percentage in the carcass and procedures for improving of fattening capacity and carcass value in pigs. (en)
  • Predikce podílu svaloviny v jatečném těle a postupy pro zlepšení výkrmnosti a jatečné hodnoty prasat
skos:notation
  • EP0960006262
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Byly získány důležité poznatky o vztazích a závislostech určujících jatečnou hodnotu prasat. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software