Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Influenced by the new knowledge of world medical research propagated by the health publicity a very rapid development of quite a number of so called healthy milk products occurs. The milk products, generally, contain the complete, full-value and for man´s life important nutrients, and milk products can, successfully, be modified and fortified to be used then as the supporting or as therapeutic products for certain groups of population suffering from various health deficiences and being served in a natural form. The suggested project according to the request and recomendations of medical experts will cover the research and development, the aim of which will be the proposals of processing conditions of some milk products recommended for certain hazard groups of inhabitants: - supporting preparations for purpose of compensation the Ca deficit in the case of osteoporosa in common sense and especially in teenagers and in geriatric population -in the field of children and baby-food the question of polyunsat (en)
- V posledních letech se pod tlakem lékařského poznání a osvěty a zájmu o rozšíření vyráběného mléčného sortimentu rychle rozbíhá vývoj celé řady tzv. zdravých mléčných výrobků. Mléčné výrobky obecně obsahují komplexní, plnohodnotné a životu prospěšné výživné látky a lze je úspěšně modifikovat a fortifikovat tak, aby mohly sloužit jako podpůrné i případně léčivé přípravky pro určité rizikové skupiny populace, podávané v přirozené formě. Navrhovaný projekt bude podle požadavků a na doporučení lékařských odborníků řešit výzkum, vývoj a technologické návrhy výrob některých mléčných výrobků, které lépe splňují výživové nároky populace včetně rizikových skupin: - podpůrný přípravek k řešení závažné problematiky osteoporózy a deficitu vápníku obecně, zvláště pak u dospívající mládeže a geriatrické populace - v oblasti kojenecké a dětské výživy bude z technologického hlediska řešena otázka obsahu polynenasycených mastných kyselin, stopových prvků a optimálního obsahu bílkovin - v rámci řešení kritického
|
Title
| - Development of Milk Products Having the Defined Nutrition Parameters for Groups of Inhabitants Suffering with Health Deficiencies (en)
- Vývoj mléčných výrobků s definovanými nutričními parametry pro skupiny obyvatelstva se specifickými nároky na výživu
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Byly vyvinuty nové typy mléčných výrobků, např.analog sýra s rostlinným tukem, kojenecká výživa obohacená jódem, výrobek pro výživu těhotných a kojících matek, kysané sójové výrobky. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |